Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dgabro

    tag

    Sziasztok,

    Autóvásárlás, Volvo :) Azt hiszem a legjobb helyen járok.

    Régóta napirenden van már nálam a téma, nagyjából fél éve napi szinten figyelem a kínálatot, és keresem az autómat.

    Benzines 2.0T, kéziváltós S60 inkább, de most egy S80-at is találtam (2005-ös), ami tökéletesen megfelelne a kívánalmaimnak. A konkrét példánynál éppen 330ezres a garantált futás, de igazából engem ez nem riaszt vissza az autó állapota miatt. Vagy azért mégis csak kéne? Nagyjából 100ezer km-t kellene még nálam kibírnia, amit szerintem még tudna teljesíteni gondos kezek között.

    Az összeg amit az utóra szánok 1,8-1,9 millió. Csak az autóra, hogy maradjon még az átírásra, téli gumira, és egy 150-200 ezres hirtelen "ráncbaszedésre" (vezérlés, féktárcsák/betétek, olajak és szűrűk cseréjére gondolok illetve arra amire most hirtelen ezekből szükség lesz, aztán a következő 2-3 hónapban teljesen rendbe szeretném tenni). Nincsenek illúzióim, egy közel 10 éves autóra költeni kell és kész, főleg miután átveszem.

    Amiért viszont konkrétan itt vagyok: most egy 2004-es 2.5T AWD S60 is a látókörömbe került. Konkrétan ez a példány: klikk

    Összeségében egyébként én kicsit túlzónak találom a 2,2 milliót érte, de ti mit gondoltok?
    Azt én teljesen kizártnak tartom, hogy 105.000 km lenne az autóban (bár a képek alapján szépnek tűnik, élőben nem volt alkalmam még megnézni), de konkrétan nincsenek számfóbiáim, tehát tényleg csak az állapot érdekel. Meg az, hogy milyen ez a 2.5 T motor. Na meg az AWD.

    Sosem volt még összkerekes autóm, mit lehet róluk tudni?

    Mennyire költségesebb, öszetettebb ez a technika mint egy (szerintem) egyszerűbb 2.0T, AWD nélkül?

    Gyári adatok szerint városban el lehet ezzel is járni 13-13,5 liter között, azonban van akitől azt hallom, hogy felejtsem el a 16 liter alatti fogyasztást. Ez is érdekelne. Nem vagyok egy agresszív, sportos vezető, kifejezetten "nagypapásnak" mondanám inkább magam.

    Nem is feltétlenül ragaszkodom én ehhez az autóhoz egyébként, féléve keresgélek, nézelődök, elkapkodni semmiképp nem szeretném. Viszont egy jó alkalom, hogy kicsit körbe járjam az erősebb 2.5T motort is, és az összkerék hajtást, hogy mit lehet róla tudni. Ráadásul most a 2.0T S80 felé is hajlok, de még nem tudtam eldönteni, hogy vajon az-e az én autóm. (egyébként az s80 csak 1,8 millió, tehát az épp a költség keretbe is beférne kellemesen).

    Köszönöm ha egy pár szóval tudtok egy kicsit segíteni.

Új hozzászólás Aktív témák