Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • GypsFulvus2

    őstag

    válasz sajtos75 #9889 üzenetére

    1. Igen. Ha kialakul a tüdőgyulladás, ezek komoly kockázatot jelentenek.

    2. Kerüld a személyes érintkezést, bármilyen kontaktust. Tarts távolságot (2 m), ha beszélni kell valakivel. Moss kezet alaposan és nagyon gyakran. Szájmaszk használata erősen ajánlott. Ha vannak közösen használt munkaállomások (pl nálunk kabinok kezelőszervei) azokat használat előtt és után fertőtleníteni kell. A cégnek e célból ki kell helyeznie alkoholos fertőtlenítőket. Nálunk a bejáratnál és kijáratnál is fertőtlenítőket helyeztek el: belépéskor és hazafalé menet kilépéskor is fertőtleníteni kell a kezed. Belépéskor lázat mérnek (nem sokat ér de a semminél jobb). Aki bármilyen tünetet produkál (láz, köhögés), azonnal haza kell küldeni.
    Ha van közös étkező a cégnél, akkor egy asztalnál csak 1 ember ülhet (e miatt nálunk széthúzták a műszakos munkacsoportok ebédidejét), leülés előtt és távozáskor is a kihelyezett fertőtlenítővel az asztalt alaposan le kell mosni. Hozz magaddal otthonról evőeszközt, amit használat előtt, után és hazaérkezéskor is fertőtleníts. Hazaérkezéskor a cipőd és munkaruhád hagyd kinn az előszobában (ha van garázsod, akkor ott), majd moss kezet nagyon alaposan, majd utána még zuhanyozz is le. Dobj be egy min. 50%-os házipálinkát, öblítsd át vele alaposan a szádat és gargalizálj vele (ez nem biztos hogy segít, de legalább a kedved jobb lesz :) )

    3. Jól gondolod. Azért nem kötelező, mert a kormány nem szeretné nyilvánosan elismerni, hogy nincs belőle elegendő mennyiségben. Amennyi van, azt egyelőre (helyesen) az EÜ-s személyzetnek tartogatják.

    4. Több lehetőség van. Valószínű, hogy ez a vírus velünk marad, mint az influenza vagy nátha vírusok. Előbb-utóbb kialakul a nyájimmunitás és kifejlesztik a vakcinákat. Az influenza ellen sincs 100%-os védelem (akár megbetegedésből, akár oltásból alakult ki) és ez ellen sem lesz, de a legrosszabbaktól valószínűleg megvéd majd. Én személy szerint még egy jelentősebb hullámra számítok még a vakcinák kifejlesztése előtt, amit nagyjából 1.5 évre becsülnek. Gyógyszerek is lesznek/lehetnek ellene, amelyek enyhítik a lefolyását és csökkentik a kockázatokat. Jó eséllyel ez is megszelídül majd, mint a H1N1 a spanyolnátha után, de megszabadulni tőle már nem fogunk, és az idősekre / krónikus betegekre továbbra is veszélyt jelent majd, ahogyan az influenza is.

    [ Szerkesztve ]

    "Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

Új hozzászólás Aktív témák