Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kwzatz

    őstag

    válasz BalanceR #108780 üzenetére

    "A világ folyamatosan változásban van"
    Ha ezzel tisztában vagy, miért emlegetsz ironikusan "nagy változást", mintha az valami konteó lenne? Nyilván attól függ, kinek mi számít "nagynak", bár szerintem ha most megkérdeznéd az emberek többségét, az elmúlt 1,5 évben végbemenő folyamatokat elég nagynak gondolná. Néha tényleg nem értem ezt az egyre gyakoribbá váló jelenséget, amikor valaki 2 egymás utáni kommenten belül nevet ki valamit, majd érvel mellette, miszerint az magától értetődő. Régen legalább pár hónap eltelt a kettő között.

    "...növekvő munkanélküliség, kis- és középvállalkozások ellehetetlenülése
    Ez mind a változás elutasításából, vagy lemaradásból fakad, aki nem halad a korral, lemarad, ellehetlenül, tönkremegy."
    Az elmúlt 1,5 évben semmi köze nem volt a "változás elutasításához", "lemaradásból fakadáshoz", ez meglehetősen egyértelmű. Az általad leírtak a valóságban végbemenő összetettebb folyamatoknak olyan szintű leegyszerűsítése, amire nehéz érdemben reagálni.

    "Igen, és hol? A fejlődő országokban, illetve ott, ahol alacsony az iskolázottság. Megint csak a tudás, fejlődni akarás hiánya. A tanulatlan bevállal akár 8-10 gyereket 25 éves korára, úgy, hogy nulla az esélye, hogy eltartsa őket, és jön az éhezés, meg a siránkozás, hogy milyen szar az élet."
    Ha az ellátási láncok összeomlanának - egyáltalán nem kizárt még - és nem tudnál venni élelmiszert a boltban, akkor kíváncsi lennék, hogyan segítene a "tudásod" és "fejlődni akarásod". Legfőképpen ha nem családi házban laksz. Meg gondolom annak a 10 éves kongói gyereknek, aki ebben a pillanatban is éhezik egyszerűen csak nincs meg a "tudása" és "fejlődni akarása".
    Ilyen, hogy a természeti környezetből adódó különbségek, háborús konfliktusok, mások általi kizsákmányolás, stb... Á hagyjuk, tudás és fejlődni akarás. :D

    "A sikeres kibertámadások is a legtöbb esetben olyanokat érnek (legyen az magánszemély, vállalkozás, ország...) aki
    a többiekhez képest lemaradásban van."
    Igen, mint például az USA az utóbbi időben gyakorlatilag rendszeresen, méghozzá elég durván. Szóval a példád... vicces. :F

    De minek írok én egyáltalán erre a fórumra komolyabb témában... Mindegy, itt nem követem el azt a hibát, mint a másik topicban. Itt lezártam részemről, köszöntem a beszélgetést.

    [ Szerkesztve ]

    "Everything is high risk, if you are a pussy."

Új hozzászólás Aktív témák