Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BalanceR

    addikt

    válasz kwzatz #108779 üzenetére

    nem érzed úgy, hogy az utóbbi másfél évben eléggé "megváltozott" a világ?
    A világ folyamatosan változásban van, ez a folyamat a kezdetektől fennáll, és soha nem is fog megállni. Nem is kell megállítani ( nem is lehetne) mert erről szól a fejlődés. Az üteme pedig gyorsul, ezzel nincs is semmi baj.
    Azzal van a baj, aki ezt nem tudja elfogadni, mert beszorul egy utópisztikus buborékba, a "régen minden jobb vót" világba, ahol semmi sem jó, minden csak rossz, és csak rosszabb lehet.
    ...növekvő munkanélküliség, kis- és középvállalkozások ellehetetlenülése
    Ez mind a változás elutasításából, vagy lemaradásból fakad, aki nem halad a korral, lemarad, ellehetlenül, tönkremegy. Ha elavult a vállalkozási modelled, csődbe mész. Ha nincs piacképes képzettséged, tönkremész, nem lesz munkád, (vagy csak szarul fizetett) és csóró maradsz. 100 éve még működött, hogy kitanultál egy szakmát, (mondjuk köcsögöket foltoztál) és 16 éves korodtól a halálodig azt nyomod, úgy, hogy fogalamd sem volt másról, a világról... Ma már ilyen nincs, folyamatosan képezned kell magad, tanulni, fejlődni kell, különben kiesel a társadalmi hálóból.
    globálisan egyre nagyobb problémát jelentő éhezés
    Igen, és hol? A fejlődő országokban, illetve ott, ahol alacsony az iskolázottság. Megint csak a tudás, fejlődni akarás hiánya. A tanulatlan bevállal akár 8-10 gyereket 25 éves korára, úgy, hogy nulla az esélye, hogy eltartsa őket, és jön az éhezés, meg a siránkozás, hogy milyen szar az élet.
    egyre szaporodó kibertámadások, amelyek gazdasági és társadalmi veszélyhelyzeteket teremtenek
    Ismételten egy olyan dolog, ami a technikai haladással, fejlődéssel jár együtt, viszont most már kb nincs bankrablás, a GPS, internet korában autót sem igazán érdemes lopni. (Egyben) , nem divat már a vonatrablás sem... Egy idő utána kibertámadások is csökkenni fognak, mert lesz ellenük hatákony, biztonságos megoldás, mint pl az említett bankrablás ellen. ( persze ez még bőven messze van).
    A sikeres kibertámadások is a legtöbb esetben olyanokat érnek (legyen az magánszemély, vállalkozás, ország...) aki
    a többiekhez képest lemaradásban van.
    ( Nekem pl soha nem volt semmilyen Cyber Security incidensem / vírus ransonware/ data leak... Viszont a kb 5 évvel idősebb haver aki kb csak netezni, meg levelezni használja a gépét, és szarik rá hogy működik, nincs igényére a bővebb tudás, vagy a dolgok működésének megértése, kb fél évente rászalad valami vírusra, vagy zsarolóprogramra .)
    Ugyannígy nem véletlen, hogy az iráni atomerőművekben indult anno a stuxnet, nem pedig mindjuk az államokban vagy izraelben, ahol előrébb járnak technológiai fejlettségben.

    #Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

Új hozzászólás Aktív témák