Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gyantusz

    tag

    válasz td #1736 üzenetére

    Ja-ja.
    Azt hiszem, az objektivitást / szubjektivitást ebben a témában (magyarok) elnézhetjük.
    Célszerű begyüjteni őket, a fénymásolást komolyan gondoltam! (persze csak abban az esetben áll ez fenn, ha irreálisan magas a könyv ára <pl. van olyan szakkönyv, ami 22.000 Ft, na ennyit könyv nem ér, szvsz, fényleve kb. 7500 lenne...>, ill. amit már nem lehet beszerezni, olyan régi <előző rendszerben nyomott>)
    Szakkiadványokat (Osprey Military, Squadron/Signal Publications, stb.) meg a neten, főleg az oroszoknál(!) irgalmatlan mennyiségben lehet találni / letölteni. Az, hogy nem magyar nyelvűek, nem baj (szerintem), ez motiváljon mindenkit arra, hogy nyelve(ke)t tanuljon (nem kell feltétlenül nyelvvizsgázni belőle). A nyugatiak úgy is verik magukat, hogy ''a magyarok nem tudnak idegen-nyelveket''. Hát tegyünk róla, nem kell fősulira járni ehhez...

    Szóval neten iszonyat-rengeteg minden van, csak meg kell találni...

    Pár napja láttam a Duna TV-n egy adás-részletet, a szegedi ''xy'' gyalogzászlóalj lement '42 környékén Délvidékre, legyilkolászott egy rakat szerb civilt (nőt-gyereket 1aránt), elmentek, '44-ben meg visszaadták a ''kölcsönt'' a szerbek a helyieknek. Azóta is fújnak az ottani magyarokra, amiket a szegediek csináltak anno... (pl. sírgyalázás)

    Nem tud erről valaki valamit bővebben (könyv: író-cím-kiadó-évszám)?

    Vér és Becsület: ''Necces''...

    [Szerkesztve]

    Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

Új hozzászólás Aktív témák