Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gyantusz

    tag

    válasz mityku #1729 üzenetére

    Pontosítás: fentebbi vers pontosan (1728. hsz.): Ady Endre: A Hortobágy poétája.

    A Sára-film legkésőbb a nyárig be lesz digizve (remélem...).
    <hogy az a 35 lemez hogy jött ki, ne kérdezze senki...>
    A filmről még annyit, hogy nem lepődnék meg, ha valamelyikőtök felismerné benne nagyszüleit - dédszüleit, vagy a ''szomszéd bácsit'', ''szomszéd nénit''.
    Nagyon megrázó alkotás!
    A ''biztonsági másolat'' megoldható lesz, gond nélkül, bárkinek!

    Fene tudja. Az csak egy dolog, mennyi könyvem van, az meg egy másik, hogy mennyit olvastam el belőlük...

    Kihagytam az irodalomból:
    - Sebő Ödön: A halálraítélt zászlóalj - Gyimesi-szoros, 1944 (Magyar Könyvklub, Budapest, 1999.)

    Konrad 3:
    A tényleges szöveg 451 oldal + függelék + mellékletek + fényképek, 528 oldal.
    Ne aggódj, a többi könyv sem kisebb!
    Egyszerűen nem lehetnek kisebbek! Ennyi rahedli információt (egy témában) logikusan tálalva nem lehet 150-200 oldalban összelapátolni. Min. 500-600 oldalasok az ilyen jellegű művek (lábjegyzetek, hivatkozások, függelék, meg a többi)!
    Türelem és idő kell megírni őket és olvasni is, amit célszerű térképpel együtt tenni (én legalább is vizuális típus vagyok, hamarább megjegyzem így, térképpel előttem).
    Egy írás minőségét a betűtípus nagysága is jellemez. Ha arra megy az illető, hogy a ''lapmennyiség'' meglegyen, jó nagy, 10-12-es nagysággal ír, ha a ''minőség'', akkor minél kisebbel (8-9), a lehető legszélebbre kihúzva a szöveget, minél több szöveg férjen bele, minél kevesebb lapszámban (annál olcsóbb a könyv, de ez már kiadói trükk).
    A másik, hogy az ilyen könyvek nem regény jellegűek, tehát nem kell feltétlenül az elejétől a végéig végigolvasni, lehet össze-vissza is (persze csak módjával). Az egyértelmű, hogy legalább egyszer végig kell olvasni (ilyenek a szám.tech. könyvek is).

    Én például nem estem neki Ridley Scott: Kingdom of Heaven - Mennyei királyság c. filmje után Runciman könyvének elejétől való elolvasására, mert nem lett volna sok értelme (!idő!). Hanem csak azt a 10-15 oldalt, ami épp erre vonatkozott. És lám, eme film is bizonyítja a történelem-hamisítást - nehogy már a szaracénok kultúrált embereknek tűnjenek a film után, mert az hogy nézne ki, ha nem a keresztények kerülnének ki megverve is győztesen Jeruzsálem elestéből... (pl. a győztes, Szaladin által vezetett hadsereg viszi a ''fehér zászlót'' a vesztesnek tűzszünetkor... Ugyan már, hol van ilyen? Nem is volt, pont fordítva -> ez jelzi a rendezőre nehezedő politikai nyomást az iraki incides kapcsán <szvsz>)
    Alapjában véve a film korrekt, hangulata tökéletes, jelmezek, harcászat, kaszkadőri, operatőri munka, stb. szintén, csak a történelmi hűség szenved 1 kis csorbát... (hiányzik 1-2 testvér is a sztory-ból) pont, mint a Gladiátorban, de ugyanide lehetne sorolni a Black Hawk Down-t is (a helikopterből tömegbe lövetést nem ábrázolta, ''mert nem lett volna illő'' <a Pentagon felé, hisz kaptak spec. gépeket (pl. 4 db MH-60L-t) a forgatásra>...).


    Helyesen írva: Szentföld és Tengerentúl
    <bocs>


    Más:
    A nemzetiségbeli-népcsoportbeli-származásbeli dolgokhoz (vitához) még egy idézet, talán ''zárszóként'':

    ''...A Szovjetunióhoz fűződő kapcsolatainkat is felül kell vizsgálnunk. Hiszen kikerülhetetlen tény, hogy mindannyian ugyanazon a kis bolygón lakunk, mindannyian ugyanazt a levegőt szívjuk be, egyformán aggódunk gyermekeink jövőjéért, egyformán halandók vagyunk...'' - John Fitzgerald Kennedy, 1963 nyara


    Mellesleg kellene már egy tartalomjegyzék ebbe a topic-ba, nem? A témakeresés eléggé hajmeresztő lesz lassan. Bár, ha majd 5000-re nő a hsz-ok száma... (ld. ''Nagy RAM-os topik I.'')

    Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

Új hozzászólás Aktív témák