- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeee
senior tag
válasz spider80 #6350 üzenetére
Bementem az nvidia vezérlőpultba. Bekapcsoltam a sterescopicot, A 3d a felbontás 3d 1080p 24Hz s a tv azonnal átváltott 3D üzemmódra. Power Dvd 13-on elindítottam a filmet a 3D-ben és így viszi. Hát... Tökéletes a kép! De őszintén szólva a mélységeket annyira nem érzem, mint amennyire vártam.
próbáltam még a tv-n állítani, csak a 3d perspektívát engedte, ami +5 alapból, -5-re húzva csak annyi hogy a másik oldalra tolja el a képet.
A mélység állítás nem aktív, 10-re van állítva. Még annyi hogy a tv nem az osztott jobb/bal vagy fel/le, hanem full 3DElvileg jól csináltam mindent! Próbáltam 1m-től 1.5 m távolságig. Sajnos nincs viszonyítási alapom, talán csak annyi, ez most csúnyán fog hangzani, de nem sokkal jobb az egész, mint amit a tv magától felkonvertál 3d-re és az eltolt szellemkép is zavaró.
-
zeee
senior tag
Elnézést hogy újra, de Kicsúsztam a szerkesztés időből. Nos a dzsungeles rész az avatarban az tenyleg jó. Gondolom mivel javarészt animált, jön a térhatás is. Tényleg tetszik. Már csak arra lennék kíváncsi, hogy amit a mediamarkban-ban, (vagy most tök mindegy hol) látunk az eladandó tv-ken, azok a bemutató filmek, amik előtt ott áll az ember és szájtátva nézi, ahogy repülnek felé a tárgyak, szinte kijön a képből minden, melyek számomra népkábító demónak számítanak, hogy minél eladhatóbbak legyenek a tv-k, nos a filmekben mikor fogunk olyat látni?
-
spider80
őstag
Nézd meg a sammy nagy kalandja mesét 3d-ben. Abban sok helyen durván kijönnek a tévéből a dolgok.
[ Szerkesztve ]
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
zeee
senior tag
válasz ruszi_tomi #6357 üzenetére
Csak ezeket állítottam, amit itt leírtam. Talán még a power dvd 13-on belül a beállításoknál átkapcsoltam a kijelzőt hdmi 1.4-re
-
ruszi_tomi
aktív tag
Hát akkor nekem ez nem fog összejönni, Laptop-ról szeretnék lejátszani, de akkor túl gyenge a procim, vagy a vidikártyám.......... Hát ez van, most már nem idegesítem magam rajta. Nekem az Nvidia vezérlőpulton pl. nincs Stereotropic beállítás............. A PowerDVD13 meg azt írja válasszak másik 3D megjelenítőt.
Oneplus 8T 8/256
-
ozzy711
őstag
válasz ruszi_tomi #6359 üzenetére
Meg kell nézni, hogy egyáltalán 1.4-es-e a laptop hdmi kimenete! Ez az alap!
-
BBéci
legenda
válasz ruszi_tomi #6361 üzenetére
A HD4600 is.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ruszi_tomi
aktív tag
Nah ez az, simán vinnie kellene a gépnek a 3D tartalmat, most pl. megnéztem másik BD50 3D filmet is, a menüben a film előtt rákérdez hogy 2D vagy 3D-t szeretnék nézni, de hiába megyek a 3D-re, nem 3D-s a kép amit a TV mutat. A POWER DVD13 meg azt írja hogy nem tud 3D-re váltani............. Vicc. A Hdmi kábel az tuti jó, külön ezért vettem. Ötletem már nincs.
Oneplus 8T 8/256
-
BBéci
legenda
válasz ruszi_tomi #6363 üzenetére
Ilyenkor azon gondolkozom, akinek simán, elsőre megy a 3D lejátszás, annak szerencséje volt, vagy nagyon ért az informatikához?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ozzy711
őstag
Én kb. 2 éve állítottam be ( külön házimozi pc-vel, core 2 duo proci, Nvidia Gt 630), amikor vettem a 3D tv-m, azóta semmi gondom vele ( az is igaz, hogy elég ritkán - két-három hetente - nézek 3D filmet, mert annyira nem fogott meg ).
Mondjuk a laptopos lejátszás lehet, hogy macerásabb.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz ozzy711 #6365 üzenetére
Az nem rossz arány! 2-3 hetente egy 3D film. Ezek szerint többet nézel, mint én. Én kb. 3-4 havonta 1 db-ot. Egyébként csak egyszer kell jól beállítani a géped, onnantól kezdve nem lesz gond. Persze ehhez szükséges azért, hogy minden feltétel adott legyen.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz ruszi_tomi #6367 üzenetére
Próbáltad már TotalMedia Theatre lejátszóval?
Ha olyan HDMI kábeled van amin a következő olvasható (HDMI WITH HIGH SPEED ETHERNET), akkor jó vagy. Illetve ha a TV is 3D-s akkor mi lehet a probléma? Sajnos, mivel nem nézek PC-ről filmeket, így csak 1-2 tippel tudlak segíteni, merre indulj el. Nem ismerhetem más emberek konfigurációját, (s az ebből adódó specifikusságokat) de a sajátomon egyből tudnám, hogy hova nyúljak. Illetve amikor 3D (BD 3D) tartalmat "érzékel" a TV, akkor egyből átvált vagy legalábbis jelez.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
spider80
őstag
válasz devil-k #6368 üzenetére
Nekem valami olyasmi rémlik,hogy csak 1 megjelenítő lehet aktív. Tehát úgy nem működik,hogy laptopon nézed a képet,és a tv-n is.
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
enterlaci
senior tag
válasz ruszi_tomi #6367 üzenetére
Ha elindult a film a PowerDVD-vel, akkor nyomd be a 3D gombot, ami a képen most ki van kapcsolva!
Egyébként nekem volt gondom az aktív 3D-s TV-m és a GTX660 összekapcsolásakor, több programmal is bajlódtam de a PowerDVD12-es verzió -a jóég tudja miért- viszont tökéletesen működik.
[ Szerkesztve ]
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
spider80
őstag
válasz devil-k #6370 üzenetére
ruszi tominak szántam a választ,csak félre böktem. Így rémlik,hogy csak akkor megy a 3d,de mivel média lejátszóm van,meg egy alap laptopom,így sosem próbálkoztam ilyennel.
-
radi8tor
MODERÁTOR
⭐ Stella
-
donceleger8
őstag
Igazából egyik sem!
Az eszközök adottak, tehát megfelelő kábelek és megfelelő csatlakoztatás, valamint megfelelő beállítások mellett mennie kell! Még egy cirkuszi majom is be tudná állítani!
Tisztelet a kivételnek, de akinél megfelelnek a technikai paraméterek és ennek ellenére nem megy, ott erőteljes user error lép életbe!
És ezzel nem szeretnék senkit sem megbántani! Csak ez a sokéves tapasztalatom! Láttam már olyat, hogy valaki 3D-t szeretett volna nézni nem 3D-s tévén és addig próbálkozott, míg rájött hogy szar a tévé!
Mások meg már fogyasztóvédelemmel fenyegetődznek mert lassú a gép és ezt azt nem lehet vele normálisan csinálni, aztán kiderült hogy 32 bites oprendszert telepítettek egy 6GB RAM-al rendelkező gépre, amiben a VGA is 2 GB-os volt. Szóval user error! ÉS még egyszer, tisztelet a kivételnek!!!!Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
deedee
őstag
üdv
elvileg egy kb 4 éves vidkarim van a gépemben: ati 5770-es, 1gb ram /mittoménmilyenmárka /
ennek elvileg nem kellene tudnia lejátszani reccenés mentesen a full bd 3d filmeket...
éppen ezért nem is próbálkoztam vele.
aztán tegnap poénból rákattintottam egy bd 3d iso-ra... power dvd 13-al párosítva
sikerült neki / bd 25 és bd 50-el is teszteltem /
pedig elvileg "csak" 1.3-as hdmi van rajtaakkor most mi a helyzet?
a neten nem találtam infót a videókártyáról, hogy milyen hdmi van benne, de mivel 4 éves múlt, ezért csak 1.3-as lehet benne....
vagy nem? -
silver87
tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés. Van annak értelme, hogyha kiakarom iktatni a pc-t a 3d bd50 lejátszásából, hogy a 3d bd50 isot átkonvertálom halfsbs vagy half ou mkv formátumba veszteségmentesen és dlna-n lejátszom. Szembetűnő a minőségromlás vagy lehet szép eredményt elérni? illetve ha igen akkor milyen konvertáló programot javasoltok? -
deedee
őstag
válasz devil-k #6380 üzenetére
dolgozom,úgyhogy gyorsan,tömören:
alap beállításokkal a med8er esetén, ugyanúgy,ahogyan korábban a pc-n történő felezett filmek esetén, csak mélységet láttam az iso bd 3d-nél
egy-két effekt "kijött",de többnyire csak mélység volt.
ezután 0-ról 10-re állítottam a mélységet a lejátszón,mivel más beállítási lehetőséget nem találtam.
sajnos ugyanúgy nem "jött ki" a 3d.egy bd 25 és egy bd 50-es iso-val próbáltam:megaagy és a tűzgyrű
talám én voltam a béna? nem tudom....
de most jön a csavar...
"poénból" a pc-n is kipróbáltam, 1.3-as hdmi-vel a full bd 3d iso-kat és láss csodát, reccenés nélkül mentek
a kábel ugyan 1.4-es, de az ati 5770-es vga karesz nem 1.4-es, ha jól tudom, mivel igencsak 4 éves már a gépemben
most azon gondolkodom, hogy nem tartom meg a med8er-t, mert a pc+power dvd is adja ugyanazt a térhatást.
vagy rohadtul elszúrtam valamit?
a korábban említett felezett, imax 3d korallzátonyos filmnél viszont rendesen kijött 3d.
jobban, mint bd iso 3d esetén.
na akkor mi szitu?
nem értem....azt vártam, hogy a médialejátszó általi bd 3d-től majd le fogom pislantani a bokámat.
-
devil-k
nagyúr
Az igazsághoz hozzátartozik az, hogy vetítőhöz (a méret miatt is) Popcorn A400 (illetve most már A410) az ajánlott. Igaz, hogy a duplájába kerül, mint a Med8er 600X3D, viszont nem véletlen! Képben akkorát ráver a Med8er-ra, hogy az csak nyekken, de még a nagyobb lejátszókra is. Kérdezd meg Norbi 72 fórumtársat, ő nemrég ruházott be egy ilyen lejátszóba. Itt lenne az a lepisilem a bokámat életérzés. Csak tudod, az ár "miatt" nem olvasol ennyit róla itt.
De ha BD 3D-t raktál be, ott nem tudsz már a mélységen állítani! (Popcornnál és Samsung TV-nél nem lehet).
A PC részről sajnos nem tudok véleményt alkotni, mivel nem szoktam onnan filmezni.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
BBéci
legenda
válasz devil-k #6388 üzenetére
Bármilyen utólagos 3D állítgatással próbálkoztam, csak rontott a képminőségen, ezért mindenkit lebeszélek róla. Az a baj, hogy a tapasztalatlan felhasználók túl sokat várnak a 3D filmektől. Soha, a büdös életben nem lesz egyik sem olyan, mint a demók, illetve az IMAX természetfilmek.
-
deedee
őstag
üdv
nem is várom el az imax-ot, csak abban legalább kijött a 3d / pedig half volt/ és nem csak mélysége volt a filmnek.
azt hittem, a bd 3d esetében nem csak mélység lesz, hanem kint is kezet foghatok a szereplőkkel
akkor csak a 70-80 rugós lejátszók a megoldás rendesebb 3d esetén?
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Egyetértek.
Sokan azt hiszik, hogy a 3D valóban olyan, mint a jobb demo lemezeken vagy az IMAX által nyújtott 3D. Pedig különbség van az IMAX 3D és a BD 3D vagy/és "felezett" 3D között.
A BD 3D-n egyébként sincs már lehetőség bármit állítani, minden adott.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
m3gtr
senior tag
-
BBéci
legenda
Semmilyen lejátszó nem fog olyasmit eléd varázsolni, ami nincs. Ha a filmben nincsenek kifelé jövő alakok, akkor azt el kell fogadni és pont.
Ahogy az előbb írtam, túl sokat vársz a 3D-től, pedig egy nagy mókusvakítás az egész.[ Szerkesztve ]
-
donceleger8
őstag
Hali.
Az a helyzet, hogy a Power Dvd felkonvertalja 3D-re az anyagot abban az esetben, ha be van kapcsolva a 3D és az anyag nem 3D-s, illetve akkor is, ha a vga nem képes BD3D-re, mert ilyenkor alapból 2D-ben játszaná le.
Szóval amit láttál az felkonvertalt dolog lesz, mert Radeon kártya esetében a BD3D a 6-os széria felett támogatott.
Egyébként a felkonvertálást nagy korrektül csinálja, magam is meglepődtem, amikor egy avi anyagot, m1-ről származó szituációs komédia valamelyik részét Power dvd-ben indítottam el, és bekapcsolva hagytam a 3D-t, olyan 3D-t varázsolt elém, amit egy-két direkt 3D-s film is megirigyelhetett volna.
Amúgy én is Köszi a leírást a mede gépről, gondolkoztam egy ilyen beszerzésén, de mostanra teljesen kizártam. Ezek szerint nincs különbség laptop+Power DVD és mede között.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
deedee
őstag
válasz donceleger8 #6395 üzenetére
kipróbáltam bd 2d-t 3d-be rakva power dvd-ben, és ott látszott, hogy valami nem stimmel...
sokszor nem tudtam eldönteni, elől vagy hátul van valami és olyan furcsa volt az egész.
el volt csúszva a kép...
észrevehető volt,hogy csak mókult 3dellenben köszi a hozzászólást, mert így tisztább a helyzet
-
deedee
őstag
elvileg lenne pénzem popcorn a400-ra, de vajon megérie, jobb e annyival a meder-nél?
vagy felejtsem el a 3d-t?
-
devil-k
nagyúr
Még szép! A Popcorn nem egy ligában játszik a Med8er-rel. Főleg a vetítőnél van jelentősége! De nem csak a 3D miatt, a 2D-s kép is ráver. Én nem bántam meg, hogy Popit vettem. Viszont ha van pénzed rá, akkor kb. 2.000 Ft-tal kerül többe az A410. Azt hozd el. Újabb modell.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Nincs "mit/min" filózni (ha megteheted, hogy megvedd)!
Ha a neten rendelted és még nem telt el a 8 nap, akkor visszaküldöd és kéred a Popit. Ráfizetsz és ennyi. De úgy látom, hogy Te nagyon a 3D "rabja" vagy, pedig szerintem a 2D ütősebb, jobb. Ha a Med8er képe bejött, akkor ennek még inkább tetszeni fog a képe.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Bestbuy játékok
- Half-Life 2
- E-book olvasók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest