- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
Nem tervezünk ilyet venni, amikor épp most jöttem vissza a vetítésről,
és mindenki agyondícsérte a filmet, a technikát. Nekem ez elég megerősítés.
Nem ismerem a processzoros változatot, én tökéletesen elégedett vagyok
a 2 projektoros verzióval."Valamint nem ártana beállítani a függőleges optikai tengelyt és a "keret vétés" fogalmával is tisztában kellene lenni."
Nem értelek, tisztában vagyok.
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
BBéci
legenda
A két darab vetítőhöz szükséges processzorról beszéltem, ami bármilyen projektorokat 3D-sre alakít.
Neked is csak azt tudom mondani, hogy egy újszülöttnek minden vicc új.
Sok sikert a munkátokhoz!
Ha lesz időd, nézelődj a yes3d oldalon, az nem amatőr munka.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Silious
tag
Sziasztok
Egy kis segítséget kérnék tőletek. Van egy LG 42LA660S típusú 3D tv-m. Számítógéppel van összekötve Hdmi kábellel.
A gondom az lenne, hogy míg half 3D filmeket nézek, addig tökéletes a képe, bár ugye feleződik a felbontás. Viszont ha Full HD-s BD iso-kat indítok el, akkor sehogy se tudom összehozni, hogy normális 3D hatása legyen
Próbálom állítani a TV-n de ebbe a verzióba mindég homályos a képe. 150 és 300 cm közti távolságban próbáltam nézni, csak homályos, szétesett képet kaptam.
Media Player, valamint Pot Player programokkal próbálkoztam, de még a VLC-vel is, alapbeállításokkal.
Most én vagyok béna hozzá, vagy esetleg a TV- nem bírja már ezt a 3D verziót? -
Probert75
addikt
válasz Silious #5203 üzenetére
A Media Player és a Pot Player sem 3D képes. Valószínű amit látsz az a tv által 2D-ből 3D-sített kép.
Iso-hoz a PowerDVD 12-13-t ajánlom és Daemon Tools Lite vagy valamilyen virtuális meghajtó is kell, ami BD-ként olvassa be. És olyan videókari kell, ami rendelkezik 1.4-es HDMI kimenettel és támogatja a 3D-t. Valamint erős proci és sok memória.https://hardverapro.hu/apro/samsung_galaxy_note_10_pitaka_magcase_tokkal_elado/friss.html
-
Márton
nagyúr
Ok, akkor olyat nem veszünk
A yes3d fotósát személyesen ismerem.
köszi a biztatást, úgy gondolom az elmúlt évek megmutatták, jó úton haladok[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
StLui
veterán
válasz Probert75 #5207 üzenetére
Találtam itt a PH-n egy cikket, játszani játszottak vele 3D-ben, de nem tudom ez számít-e, ezek talán csak konvertált játékok?
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Probert75
addikt
-
Márton
nagyúr
válasz Silious #5203 üzenetére
Nézd meg a feladatkezelővel Half SBS esetén mennyi a cpu használat.
Ha magas, akkor a full azért nem megy már.
Próbáltad stereoscopic playerrel az ssif fájlt lejátszani?"Próbálom állítani a TV"
Mit próbálsz állítani? Nem kell hozzányúlni ha a half SBS jó.
De ugye nem nyomod a TV-n a 3D gombot? Sima row interleaved (sor interlész) módon ha küldöd a filmet a tv felé, az már 3d lesz szemüveggel.[ Szerkesztve ]
-
Probert75
addikt
válasz #75912448 #5212 üzenetére
Ha a Catalyst szóba került, akkor ott mit kell konfigurálni?
Az egy dolog, hogy az APU tudja, de van e az alaplapon 1.4-es HDMI kimenete pl? Mert a High Speed-es HDMI kábel kell hozzá. A Half-SBS és OU-hoz meg semmilyen speckós feltétel nem kell.https://hardverapro.hu/apro/samsung_galaxy_note_10_pitaka_magcase_tokkal_elado/friss.html
-
törölt tag
válasz Probert75 #5214 üzenetére
Igen, kell megfelelő alaplap is, a Catalyst beállítás pedig képminőség miatt érdekes, a képjavítók túlzott használata nem csak 2D, de 3D-ben is elcseszi a minőséget. Szóval verziótól függően ezek gyárialg bekapcsolt, túlhúzott állapotban kerülnek telepítésre, érdemes kikapcsolni mindet, vagy kordában tartani, minimum közelében hazsnálni.
-
Márton
nagyúr
Miért nem külditek ki simán sor interlész módban?
Nem kell high speed kábel sem.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Probert75
addikt
Nahát az XBMC a baj, látod! Az nem tudja a full 3D-t.
(#5216) Márton "sor interlész módban" Ezt hogyan? Csak kíváncsi vagyok, mert egyébként nekem PowerDVD 12-vel, 1.4 HDMI-s videókarival és High Speed-es HDMI kábellel megy minden rendesen.
(#5218) regger Én már az SBS és OU-ra az XBMC 13 – Gotham Alpha-t használom és királyul teszi a dolgát.
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/samsung_galaxy_note_10_pitaka_magcase_tokkal_elado/friss.html
-
StLui
veterán
válasz Probert75 #5219 üzenetére
Ja nem, xbmc nem baj, csak eddig nem volt 3D megjelenítő, így elég volt az is, nem hinném hogy 2D-nél leváltom, mert szeretem, de persze kipróbálom azért arra is majd a powerdvd-t, egy benq w1070-nel fogok vetítetni, még azt sem próbáltam ki (2d-ben sem)
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Márton
nagyúr
válasz Probert75 #5219 üzenetére
Hát a lejátszó progiban állítsd ilyenre a kimenetet.
Ez megcsinálja, hogy a fullhd frame-ben a páros sorokba a bal képet teszi,
a páratlanokba a jobbot (vagy fordítva). Nem kell 1.4-es kábel, nem kell
3D gombot nyomni a tv-n, csak felvenni a szemüveget. Nekem ezzel
a módszerrel sikerült kontrasztos témáknál is (értsd: fekete háttéren fehér betűk)
szellemképmentes 3D-t elérnem, míg SBS, OU anyagok esetén (amit a tv
beépített lejátszója játszott) több volt a ghosting.[ Szerkesztve ]
-
Probert75
addikt
válasz radi8tor #5223 üzenetére
Igazad van, lejátsza bármi! DE! Ha hangot akarsz váltani az xbmc-ben, akkor megjelenik egy 2D-s menü alul, ami az automatára állított tv-t visszaváltja 2D-re. Az én panám nagyon érzékeny és összevissza kapcsolgat. Szóval azárt jó mert a menüt is az SBS-hez vagy az OU-hoz kettőzi és nem ugrik szét.
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/samsung_galaxy_note_10_pitaka_magcase_tokkal_elado/friss.html
-
Probert75
addikt
válasz radi8tor #5225 üzenetére
Van hogy a film közepén jut eszembe, hogy ehhez van és kell forced felirat. Na akkor jó, ha az xbmc miatt nem kapcsolgat szét a tv.
(#5226) regger Milyen feliratkezelési hibái vannak?
[ Szerkesztve ]
-
Probert75
addikt
válasz radi8tor #5228 üzenetére
Ez az érdekes, ha felismeri, hogy Half-OU, akkor is csak a 2D-s srt felirat kell, mert azt is megkettőzi.
Kettős felirat csak akkor kell, ha valamiért nem látja 3D-nek. Azt viszont nem értem, hogy mitől függ, hogy felismeri e? Van rajta valmi jel, amit lát a progi?[ Szerkesztve ]
-
Gabriel72
újonc
Üdv!
Egy 3D filmek nézésére alkalmas rendszert állítottam össze.
Med600X3D,Benq W750 és NECNP02GL (szemüveg) a felállás.
1.4 HDMI (ami a lejátszóhoz volt) kötöttem össze a kivetítőt a lejátszóval,az adat tárolás
külső vinyó (USB).
A boldogságom nem teljes,ugyanis a 3D filmek esetében nem tudom összehozni a 3D hatást.
Próbáltam HALFSDS és a BD25 filmeket lejátszani de szemüveggel és az nélkül is ugyanazt látom.Nagyon nem vagyok szakértő a témában ezért bármiféle segítséget szívesen látok.
A szemüvegnek elég csak a vásznon lévő képet látnia és abból csinál 3D képet vagy a lejátszó ill.
a kivetítő elhelyezése is számít?Előre is kössz a segítséget.
Kellemes ünnepeket Mindenkinek.
-
BBéci
legenda
Amennyiben a lejátszó 3D-s, semmi akadálya, hogy passzív tévén megjelenjen a frame packed 3D. persze annak a felbontása is feleződik.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Márton
nagyúr
válasz Gabriel72 #5232 üzenetére
- a szemüveg fel van töltve?
- be is van kapcsolva?
- projektor menüjében engedélyezve van a 3d dlp mód?
- nem ismerem a lejátszót, ott nem kell engedélyezni valami 3D módot?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
kozicsd
tag
Sziasztok
Nem tudom hogy jó topicba írom-e a kérdésem, de hátha:
Szóval vettem a faternak egy full hd tv-t, minden ok, viszont 10mbit/s sebességű netkapcsolattal egy full hd filmet letölteni elég sokáig tart. Ekkor jött az ötlet, nálam 80mbit/s-os Digi net van, ott azért gyorsabban lejön egy film. Az lenne a kérdésem, hogy működhetne e a dolog úgy, hogy én veszek egy NAS-t, és onnan "játsza le" a filmet a fater? Ha elméletben működik a dolog, akkor elég a 10mbit-s netkapcsolat erre? Lenne e minőségromlás? Jó lenne e egy NAS, vagy esetleg más eszköz kellene?
Remélem érthető a problémám, köszönöm a segítséget -
Gabriel72
újonc
Üdv!
1.feltöltve,bekapcsolva
2.oda-vissza ki-be kapcsolgattam a 3D engedélyezést a lejátszón is és a kivetítőn isérdekes volt ugyanis nem minden esetben tudtam engedélyezni a kivetítőn a 3D módot,de ha tudtam
akkor sem volt változás a szemüveggel nézett vagy az nélkül nézett kép közöttthx a választ
-
devil-k
nagyúr
válasz kozicsd #5238 üzenetére
Rossz topicba írtál. (Inkább valamelyik NAS topic)
Elméletben működhet, gyakorlatban nem. BD-re gondolsz? Vagy egy 15-35 GB-os MKV-ra? (Mert ha mondjuk egy 1-2 GB-os filmről lenne szó, akkor igen)
De hiába van neked 80-as neted, ha neki "csak" 10-es. Ez még inkább nehezíti. Így a többi kérdésre nem is lehet válaszolni.
normális médialejátszó + NAS = nincs minőségromlás.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Diego Forlan
újonc
Sziasztok!
Akadt kis problémám mert vettünk 1 Lg la620s tv-t de amikor elindítom a filmeket amiket letöltöttem 3D-st, azokat szétszedi vízszintesre vagy függőlegesre 2-é osztja. azt tudom hogy kellene a képösszeillesztés amit a 3D-s gomb megnyomásával kérek ki de csak be meg kikapcsolja a 3D-t. A képösszeillesztést meg csak a sima filmeknél rakja ki. Valaki valami ötlet? -
BBéci
legenda
válasz Gabriel72 #5239 üzenetére
Kétszer végigolvastam a leírását, abból nem derült ki, hogy DLP-Link rendszerű lenne az a Benq.
Próbáld ki a hozzáillő Benq szemüveggel!
Nálam most egy Epson TW6100 fűti a szobát, semmit nem kell állítani, elindítom a filmet, felteszem a szemüveget és nézem 3D-ben.(#5243) Diego Forlan
RTFM!
Olvasd el figyelmesen a TV és a lejátszó kezelési könyvét![ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz Diego Forlan #5243 üzenetére
Szia
a tv nem szétszedi, hanem pont hogy össze kell illessze a SBS vagy OU formátumú filmeket.
SBS esetén egymás mellett kell látnod a bal és jobb képet, amíg nem nyomod meg a 3D gombot.
Ilyen? Ha pedig megnyomod, akkor ezt kell kiválasztani, ez után már egy, 3D-s képet kell lássál.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz Diego Forlan #5246 üzenetére
És 2D-ben tuti egymás mellett van a kép?
Megnéztem a tv-men egy SBS anyaggal. Csak akkor mutatja
egymás mellett, ha a 2D->3D (konverzió) opciót választom.
Ha az imént linkelt képen lévő SBS opciót választom, akkor
kihúzza a képet, és 3D lesz. Nem tudom, ha mindent jól csinálsz,
milyen beállítás szólhat még közbe. Nézd át a tv menüjét, esetleg
Q.Menu gomb lejátszás közben.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz Diego Forlan #5247 üzenetére
Hmm, ez 3D-snek tünik.
Szemüvegben próbáltad nézni?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest