- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
aram01
nagyúr
köszi fiuk a gravitációra ránézek
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
blau24
tag
válasz donceleger8 #6505 üzenetére
NVIDIA GeForce GT 635M
Köszönöm, üdv -
m3gtr
senior tag
válasz Probert75 #6507 üzenetére
Meg néztem mind a kettőt de azért ez elég durva túlzás. Nem tudom min és milyen formában nézted de a PR-nek csak mélysége van az Avatar-nál azért rendesen kijönnek a dolgok.
Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast
-
devil-k
nagyúr
Azért azt ne felejtsük el, hogy az Avatarnal majdnem az egész film számítógépes. Furán nézne ki, ha ezek mellett a 3D-s része gyengére sikerült volna. Erre is írtam neked, hogy a Jurassic Park egy 21 éves film, tisztességesebbre sikerült a 3D-re való átkonvertálása, mint 1-2 mai filmnél. De mint ahogy megvitattuk már, minket nem érint ez a téma annyira.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
peteralbert7
tag
Köszi a választ.Most kerültem csak gép közelbe mert gályáztam
Lenne még egy kérdésem.Ha elinditom pl. a Prometheus-t/BD 50+PowerDVD 13/és megnyomom a tv infó gombját akkor azt irja,hogy 1920x1080/60p.A PC a HDMI/4-be van dugva,mert a másik háromnál a képet az overscan-nel kellett a tv-hez igazitani.Igy viszont a 3D volt nézhetetlen.Ezen a porton viszont nem kell piszkálni a csúszkát,minden ok,kivéve,hogy nem vált 24p-re. -
peteralbert7
tag
Még egy kérdés.A 2D-s filmeknél is váltania kellene 24p-re vagy csak a 3D-s nél.Az utobbinál autómatikusan vált 24p-re.
-
spider80
őstag
válasz peteralbert7 #6511 üzenetére
Szinte az összes film 24p-s,úgyhogy az lenne az igazi.
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
spider80
őstag
válasz peteralbert7 #6513 üzenetére
Nincs,hosszú évek óta média lejátszóval nézek filmet,az meg mindig átváltotta. Pc-ről sosem próbáltam.
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
T_Stark
őstag
válasz peteralbert7 #6515 üzenetére
Nálam is csak 3D-ben vált magától 24p-re. 2D filmeknél át kellene állítani kézzel 24Hz-re a képfrissítést előtte, ha nem felejteném el
-
T_Stark
őstag
válasz peteralbert7 #6517 üzenetére
Nálam simán átvált ha kiválasztom az 1080p/24p-t.
-
BBéci
legenda
válasz peteralbert7 #6519 üzenetére
Az XBMC átvált automatikusan, azt kell használni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz peteralbert7 #6521 üzenetére
Soha nem volt Ati, AMD videokártyás PC-m, ezért passz.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
realmadrid92
tag
válasz peteralbert7 #6523 üzenetére
Ez a power dvd fejlesztők "elmebetegsége", hogy valamiért csak 3D-nél megy a 24p-s lejátszás, amikor 2D-be szeretnék lejátszani valamit, akkor nem vált 24p-re
Még nem olvastam rá megoldást.
Amúgy 2D filmezéshez én is XBMC használok.Egyedül 3D filmek 2D-ben való lejátszása lehet problémás, ugyanis ezeket nem mindig játssza le XBMC, power dvd meg csak 60hz-en...
-
R3nts
senior tag
válasz realmadrid92 #6524 üzenetére
Nekem simán 24p-ben indítja a PDVD13U a BD25/50 2D ISO-kat (is)...
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
silver87
tag
Összehasonlítva egy jól beállított pc és egy médiacenter között van különbség 3D terén?
-
Dave567
addikt
Nem tudom, te hogy vagy vele, de nekem, még a mélység is tetszik.
Amúgy a Gravity iszonyat rossz volt 3d-ben, ezt több barátom is meg tapasztalta, ellenben a Star Trek ID-nek viszont számunkra, megfelelő volt, ja meg a Jurassic Parknak is.
V.I.P.-ben meg az Amerika Kapitány 2-nek is vállalható volt a 3d-je.[ Szerkesztve ]
-
npeter
csendes tag
Sziasztok!
Powerdvd14-el játszok le bd50-es filmeket. Jól le is játsza őket, csak az a gondom vele, hogy ha a tv átvált 24hz-re a lejátszó irányíthatatlan lesz. Nem lehet a filmbe beletekerni, nem reagál a gombokra, olyan mintha az egész be lenne lassulva. De magát a filmet viszont ennek ellenére is jól játsza le. Ezzel lehet valamit kezdeni vagy 24 hz-en ilyen lesz. -
donceleger8
őstag
Állítsd át a gépedet 1080p\24Hz-re állandóra. Ebben az esetben nem kell váltania a Power DVD -nek. Én így használom. Igaz, még egyik filmbe sem tekertem bele, de majd kipróbálom. Tegnap néztük a 47 Ronin BD50-et. Nagyon jó volt a minőség elejétől a végéig.
[ Szerkesztve ]
Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
Dave567
addikt
válasz donceleger8 #6532 üzenetére
Hát ja. csak a film egy rakat kaki...
-
T_Stark
őstag
válasz donceleger8 #6532 üzenetére
24Hz-re állítva nálam az egér mozgása is nagyon belassul, meg az ablakok animációi, lomha lesz minden.
Nem jó ha mindig úgy van, csak filmezés előtt kapcsolom át. -
npeter
csendes tag
Ma át állítottam a lejátszót mozi módba, és ott most jó lett a lejátszás. Nincs be lassulva minden tökéletesen működik rajta.
-
Elek23Elek23
tag
Sziasztok. Miért van az, hogy egy ES7000-es tv-nél is, ahol elvileg elég jó a képfrissítés, mégis vannak filmek, amikor a mozgás mégis kicsit szaggatott? (főleg amikor az összes pixel változik, pl körbeforog a kamera)
A tv pc-hez van használva monitorként. Mit tudnék állítani, hogy jobb legyen? Mindent alapon használok. Videókártya: ATI 7870. -
Elek23Elek23
tag
válasz Elek23Elek23 #6538 üzenetére
Miért mondja mindenki azt, hogy egy media lejátszót kell venni, és miért nem elég egy pc. Mivel nekem egy jó pc adott, ezért nem akarok 100E-t költeni egy médialejátszóra, amikor egy pc-nek is tudnia kellene ugyanazokat a dolgokat. nem?
-
Gombinyó
őstag
válasz Elek23Elek23 #6539 üzenetére
Nem mindenki mondja, hogy médialejátszót kell venni és nem mindenkinek adott a PC. Van akinek médialejátszóra van igénye, van akinek htpc-re.
Kísérletezz a motion plus-al.
-
devil-k
nagyúr
válasz Elek23Elek23 #6539 üzenetére
Annak idején miért vettek az emberek DVD lejátszót? Miért nem a PC-ről játszották le a filmeket? (Főleg úgy, hogy minden PC-ben volt DVD olvasó)
Egyszerű:
A médialejátszó kisebb
Kevesebbet fogyaszt
Cél hardver
Aki nem szeret a PC-n molyolni, vagy nem ért hozzá
Praktikusabb45.000 Ft-ért is kapsz kitűnő médialejátszót. A PC-ről való lejátszáshoz (BD 3D) nem elég egy izmos videokártya. Memória, processzor is kell bőven. Ha ezeket összeadod, már elérted a médialejátszó árát.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Elek23Elek23
tag
válasz Gombinyó #6540 üzenetére
Ha jól tudom a Motion Plus nem állítható, le van tiltva. Mármint ha TV-t nézek akkor oké állítható, de ha PC-ről megy akkor mint egy korábbi kommentben is volt, egy csomó funkció eltűnik, nem állítható.
Esetleges opciók, amiket még nem próbáltam: wifiről, vagy pendrive-ról lejátszás segíthet? -
Elek23Elek23
tag
válasz devil-k #6541 üzenetére
"A PC-ről való lejátszáshoz (BD 3D) nem elég egy izmos videokártya. Memória, processzor is kell bőven."
Nekem i7 3770 processzor, és 8gb ram, van, annak gondolom elégnek kell lennie. ugye?
más: Ha már a médialejátszó, hétvégén hallottam egy kiejentést, hogy a pc-ről való 3d nézés sosem lesz olyan mintha pl bluray olvasóról eredeti lemezt nézek. Igaz lehet ez? Nekem ez nagyon fura, nem is értem, ha letöltök egy eredeti lemezt képfájlként az ugyanaz mint a lemez. Ha pc-ről pedig szépen lejátsza pl egy PowerDVD akkor, meg megint ugyanaz mintha egy bluray lejátszóról játszanám le. Nem?
-
devil-k
nagyúr
válasz Elek23Elek23 #6544 üzenetére
Elég kell lennie a gépednek. És a videokártya?
Nem, ez butaság. HA BD50-t nézel (vagyis érintetlen kép és hang), akkor PC-ről (helyesen beállított), médialejátszóról, asztali BD olvasóról is ugyanazt a minőséget fogod kapni. Persze itt vannak már különbségek lejátszó és lejátszó között is. De ebbe ne menjünk bele.
Gombinyó
Egymás között szólva is, ez a videokártya alsó kategóriás. De nem vagyok meglepődve, mert mások is írták már, hogy a gyengének vélt videokártyájuk vitte a BD 3D-t, de találkoztam már olyannal is, akinek kategóriával jobb kártyája nem vitte. Mivel PC-ről nem játszom le filmeket, ezért nem tudok mélyrehatóan belemenni ebbe.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Elek23Elek23 #6546 üzenetére
Arra gondolok, hogy friss driverek, megfelelő lejátszó, normális operációs rendszer. Csak ilyen "alap" dolgokra. De mint ahogy írtam, én a célhardverek híve vagyok, így nem tudok ebbe a PC-ről való lejátszásba bővebben belemenni.
A TotalMedia Theatre-t jobban preferálom, ugyanis nem fogja annyira a géped.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz realmadrid92 #6548 üzenetére
Látod, ebben is különbözik a PC-s lejátszás. Én a TMT szeretem jobban.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs