- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
latis666
aktív tag
Probálom felszívni a tudást a témában és kérdeznék. Lg tévém van Wdtv live lejátszóm és egy három éves akkor elég jó laptopom amin nincs csak dvi kimenet. Van egy filmem amire azt irja a tv hogy nem támogatott hangformátum. A media player lejátszaná de ha a feliratot rákapcsolom akkor a tv a feliratot is egymásra helyezi. (két egymás melletti kép van eredetileg. Nem tudom hogy kell mondani de értitek) Ha jól értem ez azt jelenti hogy 5.1-es a hang. Azt olvastam konvertálni kell. De mivel konvertáljam és kell -e valamire figyelni a konvertálásnál?
Másik hogy van egy 23 gigás iso-m. A tévé szerintem (még nem probáltam) iso-t nem kezel. A media player olvassa de sajnos csak 2d-ben jeleniti meg pedig elvileg 3d-s. Mondjuk ezt sem értem. A 3d lemezeken rajta van a 2d anyag is? Bocs. Uj vagyok a témában. Szóval lehet kinyerni valahogy az iso-ból a tv által lejátszaható fájlt? Vagy hagyjam és nézzek mást? -
ozzy711
őstag
válasz latis666 #3002 üzenetére
Kicsit bonyolult probléma felvetésedre rövid válasz: BBéci ajánlott, ha jól emklékszem 1-2 média lejátszót 3D-re, azokkal próbálkozz, mert a tiéd sajnos nem alkalmas 3D lejátszásra.
Másik kérdés: igen, szerintem minden 3D Blu-ray lemezen van 2D-s tartalom is.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Nem tudok sehonnan beszerezni 3d Iso kat. A legnagyobb oldalara meg lehetetlen bejutni.
Aki esetleg tudna valami megoldást,nagyon megköszönném.Black Phone (Hellas Tel) Mobiltelefon és Számítástechnikai Szaküzlet és Szerviz, Tatabánya, Sárberekben (Vegas Burger mellett) közel 22 éve működünk! Értékeléseim, visszajelzéseim: https://hardverapro.hu/tag/inferno81.html#elado
-
latis666
aktív tag
válasz ozzy711 #3003 üzenetére
Sajnos a forrásokat eléggé megtépázta a tévé is szóval ezzel kell beérni egyelőre. Viszont a 3d-t többnyire viszi a player. Ezzel az iso-val vagyok kicsit meglőve.Mert akkor valószínűleg benne a media player a 2d-s videoba nyitott bele az isoban. Választani meg nem lehet ugye. Viszont ha igy van akkor nincs veszve minden csak ki kellene szedni a 3d-s video filet és azt megnyitni a playerrel. Gondolom én. De hogy ez mennyire offtopic... Ha nagyon akkor bocsánat mindenkitől.
-
senior tag
válasz Black Phone #3004 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget
Black Phone (Hellas Tel) Mobiltelefon és Számítástechnikai Szaküzlet és Szerviz, Tatabánya, Sárberekben (Vegas Burger mellett) közel 22 éve működünk! Értékeléseim, visszajelzéseim: https://hardverapro.hu/tag/inferno81.html#elado
-
dedy70
tag
válasz latis666 #3005 üzenetére
Az mkv 3D-ket játssza csak le a WD, de azok meg nem igazi 3D-k csak felezett felbontású kókány tákolmányok. Az igazi a BD3D amit vagy megveszel eredeti lemezen vagy letöltesz iso formátumban. Ezt viszont már nem játssza le a WD, csak a Béci által is ajánlott lejátszók. Esetleg egy jobb pc-ről megpróbálhatod lejátszani a megfelelő programmal.
-
ozzy711
őstag
-
senior tag
-
Jazz
veterán
Sziasztok!
Van ez a TV 3D Philips 42PFL4307H/12. Passzív szemüveges.
A kérdés, hogy ez most mely 3D formátumot támogatja? Ugyan olyan a megoldása mint az LG-é, a "felezett" képsorú?
Lejátsza a: Half-SBS, Half-OU -t?
Köszi!
free your mind
-
senior tag
Haveromnak is ilyen van,de én tudom,hogy ez aktív
Black Phone (Hellas Tel) Mobiltelefon és Számítástechnikai Szaküzlet és Szerviz, Tatabánya, Sárberekben (Vegas Burger mellett) közel 22 éve működünk! Értékeléseim, visszajelzéseim: https://hardverapro.hu/tag/inferno81.html#elado
-
digo00
tag
Sziasztok.Tud valaki abban segíteni, hogy miért van az ha meg akarok néz ni egy 3d filmet akkor vsszaáll a felbontás 1920x1080 A-ról 720-ra?
Samsung Np300E5A-S07HU notebook Samsung es7000 tvAre kötve 1.4-es HDMI vel van összekötve.Ezt a powerdvd 12 vel csinálja.
A válaszotokat előre is köszönöm -
ozzy711
őstag
válasz Black Phone #3012 üzenetére
Igen, a linkelt leírásban is ott van, hogy: Philips 3D ( aktív ). Azért ezzel illene tisztában lenni a kérdezőnek.
Jazz: a linkelt adatlapon szereplő fáljtípusokat lejátsza ( ha szencséd van ), akár 3D-ben is ( pl. half sbs vagy tab mkv ).
[ Szerkesztve ]
-
Jazz
veterán
-
ozzy711
őstag
Nos vettem a fáradtságot és megnéztem. Passzív 3D-s a Tv! Nocsak-nocsak ez érdekes...
-
Jazz
veterán
válasz JoolsNOS #3016 üzenetére
Igen, ott hibás a specifikáció....de azt hiszem ez elég általános jelengés az interneten, biztos találkoztál már te is ilyennel...
Amúgy melyik a jobb, az egymás melletti, vagy egymás alatti konverzió? (Half-SBS, Half-OU)
Ugye az egyiknél a sorok felezettek, a másiknál az oszlopok. 1920x540, vagy 960x1080.
free your mind
-
tomy0628
aktív tag
.m2ts típusú filmet hogyan tudom átnevezni hogy lejátsza a TV?
-
Jazz
veterán
Half SBS lesz a nyerő.
"Bár mindkét formátum felbontása azonos, korábbi kisérletek arra a végeredményre vezettek, hogy az Half-SBS formátum a szem számára jobb minőséget jelent. Jobban toleráljuk az oszlopok hiányát, mint a sorokét, ezért is lett a Half-SBS a broadcast szabvány."
free your mind
-
senior tag
-
törölt tag
Sziasztok, úgy néz ki, hamarosan beruházok egy olcsóbb 3D TV-re, nevezetesen a Samu PS50C490 B3W -ra.
A kérdésem, csak mert nem találtam egyetlen tesztben sem megemlítve, hogy beépített médialejátszója lejátszik 3D tartalmakat is? (pl mkv)
Érdekes, hogy a TV- tesztelték itt, a PH!-n is, de ez az apróság valamiért elfelejtődött tesztelődni ... vagy csak nagyon figyelmetlenül olvastam, át a cikket ???
-
donceleger8
őstag
válasz #48613632 #3023 üzenetére
C490????
A C eléggé régi típus, tavaly volt az E széria, most jöttek be az F-s szériák. Az E előtt meg ugye volt a D is.
Lehet, bár ez nem biztos, de szerintem a C még nem tud lejátszani filmet usb-ről, talán ezért is nem írtak róla.
Szóval a C az legalább 3 éves modell, nem éri meg venni. Használtan meg főleg nem, mivel ilyen tutira nincs már forgalomban.
Amúgy meg sokszor le lett már írva, az mkv egy agyontömörített formátum, nem érdemes vele bajlódni. Bd lejátszó, vagy számítógépről iso egy megfelelő programmal.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
Neszójábe
senior tag
válasz donceleger8 #3025 üzenetére
Egy szegedi hirdetésben találtam...
Teljes körű média playerel MKV-t lejátsza 3D-ben isPeace
-
BBéci
legenda
válasz Black Phone #3007 üzenetére
Nem vagy kezdő fórumozó, tudhatnád, hogy 42 perc után nem ildomos megismételni egy kérdést, főleg olyat, amire szinte lehetetlen válaszolni.
Mit szeretnél, meghívót?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz Neszójábe #3024 üzenetére
EZ lenne, nekem megéri, pillanatnyilag egy kb 10 éves philips ambient plasma-t gyúrok, a legnagyobb megelégedettséggel, szal ...
Az ár meg, .... hát majd ahol megáll, de tekintettel, hogy az enyémet is el tudom adni 200 körüli áron, nem lesz nagy beruházás (fontban gondolkodtam)
-
Mobil87
tag
Allshare play
laptop összekötve tv-vel wifin keresztül
kérdésem a tv nem látja az MKV fileokat a megosztási mappába?
-
donceleger8
őstag
-
senior tag
Lenne egy nagy gondom.Power dvd bd lemezeket nem engedd lejátszani,a total media meg megjeleníti,de passzív 3d piros árnyalatosan,valahogy lehet állítani rajta én sajna nem találtam
-
törölt tag
Hát nézd, nem tudom, a 3D-ről fogalmam sincs.
Azt viszont tudom, hogy a mostani 720-am 50 colon szobahosszról tökéletesen elég. Erről a távolságról ugyanis nem látszik a pixelezettség, vagyis értelmetlen lenne a fullHD.3D - Azt tudom, hogy a polarizált módszernél feleződik a felbontás, ez viszont aktív shutteres technológia, úgy tudom, ott nem ... ebből én azt gondolom, hogy nekem elegendő lenne, szobába nem gondolkodok 720p-nél nagyobb felbontásban, és csakis használt, olcsó kivitel jöhet számításba.
-
törölt tag
válasz Neszójábe #3035 üzenetére
Ott van mellette zárójelben, hogy fontban gondolkodtam papa a 200 font az olyan 70ezer JMF-nek felel meg, annyit adnak érte, még mindig.
Nem akarok amúgy csak a 3D miatt váltani, de tegnap a licit még 100-on állt, ma a 225-tel nem én vezetek, tehát nem cserélem le, valószínű, nekem max 270-300-at ér, ami egy 100-as ráfizut jelent ... még mindig fontban -
Jazz
veterán
Sziasztok!
Adott egy i3-as Toshiba noti [link].
Akadnak a 3D-s Full HD filmek. Már próbáltam mindent, de eddig az SM playerrel a legjobb. De ott is a részletesebb jeleneteknél meg-meg akad, pedig a hardveres Ati-s gyorsítás is be van kapcsolva.
Ha bekapcsolom a képkockák eldobásának engedélyezését akkor meg-meg akad. Ha nem, akkor a hang akad. Sehogy sem jó.
Próbáltam Media Player Classic-al, azzal totális katasztrófa, el sem indul.
Mivel játszam le hogy simán vigye? Nehogy már egy i3 kevés egy 5Gb-os mkv HD film lejátszásához....
Thx
free your mind
-
senior tag
Szia!
Totalmedia vagy powerdvd-vel próbálkozz
-
BBéci
legenda
válasz donceleger8 #3032 üzenetére
Valamit tévesen értelmeztél. A 4-es sorozatba tartozó Samsung plazmatévék nem képesek kadenciahelyes 24 Hz (fps) lejátszásra.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
donceleger8
őstag
Csak azért mert komolynak hitt i3-as géped van, attól még nem az, legalábbis ennek lejátszásához!
A linken HD5145 kártyát olvasok, alapból ez lehet a baj, mivel a 3D Radeon esetében a 6-os szériától támogatott. A proci meg kevés ahhoz, hogy a képi megjelenítést egy az egyben megoldja.
Mikor tanulják már meg az emberek, hogy a laptop jóformán csak munkára és böngészésre való?
Ám azt írod, hogy akadnak a 3D-s FullHD filmek, lentebb meg azt, hogy nehogy már kevés legyen egy 5GB-os mkv lejátszásához! Itt valami nem okés, 3D-s mkv általában minimum 10 giga. De mindegy is, hiába van jó proci, a megjelenítéshez jó vga kártya is kell!(#3042) BBéci
Teljesen mindegy, hogy mit mondasz ameddig én a saját szememmel tapasztalom, hogy automatikusan a 24Hz-re állítja és bizony semmilyen akadást sem vélek felfedezni sem a BD25, sem pedig a BD50, de még a BD CEE esetében sem! Számítógépről tökéletes a lejátszás és kész!Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
BBéci
legenda
válasz donceleger8 #3043 üzenetére
Mi állít, mit automatikusan?
A TV kiírja a beérkező jel adatait, ami lehet 24 Hz, de attól még képtelen a kadenciahelyes lejátszásra.
Azért nem látod a szaggatást, mert dolgozik a Motion Plus. Vagy valami hasonló rettenet.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kovadika
őstag
Pedig a Samsung HD-Ready modelljei nem képesek a 24p-s anyag kadenciahelyes megjelenítésére. A jel fogadására képes(talán ezért írja ki, hogy 24Hz), de megjeleníteni csak 60Hz-en tudja, ami igen sajnálatos. Főleg azért, mert hardveresen még képes is lenne rá, de szoftveresen nem. Ennek valószínűleg pénzügyi okok vannak a hátterében.
"One thing to note about the E490 is that it does not have a 24p output mode. While the TV can accept a 24p input from Blu-ray without any difficulty, the panel output refresh rate is 60hz, which results in judder."
További infók: [link][ Szerkesztve ]
-
Mobil87
tag
Allshare play
laptop összekötve tv-vel wifin keresztül
kérdésem a tv nem látja az MKV fileokat a megosztási mappába? -
Jazz
veterán
- Na most a folyamatos futáshoz nem kellett más mint a legújabb SMPlayer, és voala.
- Az 5GB-os mkv az egy 45 perces rövidfilm, tény.
- Az Ati Radeon 3D-s támogatásának semmi köze a 3D-s film lejátszásához, hiszen normal 1920x1080 felbontású (Half OU 1920x540), ami egy sima Full HD filmnek felel meg. Így megy ki a TV-re, két kép egymás alatt, ez semmivel nem megterhelőbb a proci számára mint egy hagyományos Full HD film.
Ugyan is ezután a 3D konverziót a két félképből, a TV hardvere végzi el.
- Ezért is gondoltam hogy nonsense hogy egy i3-as proci, meg egy HD filmeket hardveresen gyorsító Ati radeon (legyen az notis), nem képes szaggatásmentesen letjászani egy Full HD filmet...
- De lényeg a lényeg, Linux-SMplayer elvégezte a munkát.free your mind
-
Jazz
veterán
válasz #48613632 #3034 üzenetére
- A plazmáknak sok hátránya van, nem jó.
- Aktív 3D-s filmek ritkák, és kifolyik a szemed.
- Passzív nagyon szép, és szemed is megmarad, viszont kell az 1080p, mivel feleződik az érzékelhető felbontás. Vagy a sor, vagy az oszlop, attól függően hogy Half-OU vagy Half-SBS-et nézel. Továbbá eleve nem nagyon vannak 3D-s filmek 720p-re.Ez pl. szvsz bjutiful [link]
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
BBéci
legenda
válasz kovadika #3046 üzenetére
Erről van szó, de látod, teljesen mindegy, hogy én mit mondok.
Megáll az eszem, amikor olyanok vitatkoznak nagy arccal, akiknek fogalmuk nincs a tévéjük működéséről.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest