- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Traptor
aktív tag
válasz vegyszer #10000 üzenetére
Igazából ezt én sem értem. Másfél éve cseréltem le az előző VGA-t erre és emlékszem, hogy akkor zökkenőmentesen ment a Metallica BD3D. Most az is akad és lövésem sincs merre induljak, hogy megtaláljam a hiba okát.
Jelenleg ATI Catalyst 15.7.1 van fent.
A KODI-t mindjárt megtesztelem..: Aláírás helye :.
-
Traptor
aktív tag
KODI-val minden lemez zökkenőmentes.
.: Aláírás helye :.
-
vegyszer
addikt
válasz Traptor #10002 üzenetére
Akkor itt a pont.
Szerintem érdemes a hw-sw réteget megnézni tüzetesen újra. És a beállításokat is.
(mert már 8 éve az Athlon 64 3000+ és a fent említett ATI 3450 is kielégítette a BD lejátszás igényeit, 2GB RAM mellett)"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Márton
nagyúr
De hisz ő a kérdező is
Android alatt amúgy a vidon.me-s Kodi verzióval működik a 3DBD.
Csak enyhén szólva bugos. Akad, tömörítési hibát produkál, és az alsó 3-4 pixelnyi csík a felső képtartalmat mutatja. M8S lejátszóval.
Nem tudom mikor akarják fejleszteni, javítani. Mikor a 3D lecsengőben van?!Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Traptor
aktív tag
válasz vegyszer #10003 üzenetére
Na, akkor leírom a megoldást, hogy más könnyebben megtalálja...
Már ott tartottam, hogy VGA és CPU cserén gondolkodtam, amikor rátaláltam erre a topikra: [link]
Az illetőnek hasonló volt a problémája és a megoldás a Catalyst driveren belül keresendő: ki kell kapcsolni az "Enforce smooth video playback" magyarul "Egyenletes videolejátszás kényszerítése" opciót.Ezt követően bekapcsolódik a hardveres gyorsítás a HD 6450 kártyán BD3D esetében is.
Az okokat nem tudom de nem is érdekel mert most a BD3D lejátszás mellett sem megy 20% fölé a CPU kiterheltség.Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat, különösen "vegyszer"-nek.
-
Traptor
aktív tag
válasz Traptor #10011 üzenetére
Vagyis mégsem, mert szerintem a driver kapcsolta be alapból, mert csináltam egy tesztet egy teljesen szűz Windows 7 telepítéssel, amire csak az alaplapi és a VGA drivert tettem fel, majd a PowerDVD-t és ott is be volt kapcsolva. Azt biztosan nem babráltam.
-
laci_8519
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a számítógépet és egy 3D TV-t milyen kábellel kell összekötni, hogy a 3D-s filmeket azon keresztül nézzem? Elég egy sima HDMI kábel?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Nem vagyok egy technikai analfabéta, de teljesen belekeveredtem már ebbe a 3D-s mizériába. Jó pár éve van már 3D-s tévém (LG Cinema passzív), szoktam is filmet nézni. Bluray olvasóm az nincs, mindig MKV-ben néztem filmeket külső winyóról, vagy hálózaton megosztva.
Tudom, hogy mi a Half-SBS és Half-OU, de gondoltam, ha már full HD-s a TV-m, akkor megpróbálok full HD-ben filmet nézni.Kerestem magamnak egy ISO-t, ami érintetlen. Csináltam belőle egy dekódolás nélküli MKV fájlt. Ráengedtem a TV-re. Full HD-s volt, de csak 2D-s. Aztán olvasgattam kicsit és valahol azt találtam, hogy a passzív TV-kbe építetett dekóder nem képes így megjeleníteni a 3D-s képet, csak a Half-SBS vagy Half-OU lesz 3D-s. Külső lejátszó kell hozzá.
A kérdésem ez lenne:
Ha én most vennék egy asztali bluray olvasót, ami multimédia lejátszós és arra küldeném rá hálózaton az MKV fájlomat, akkor az tud full HD-s 3D-s képet küldeni a TV-mnek, vagy a passzív TV semmilyen módon nem tud FullHD-s 3D-s képet megjeleníteni, csak felezettet? (kivéve persze ha kiírom blueray lemezre, de írót nem akarok venni) -
drdr
senior tag
válasz #01993216 #10019 üzenetére
Passzív 3D TV-n, egyik sor a bal szem, másik a jobb szemnek szánt kép, így 1920x540 lesz a felbontás 3D esetén...
PC-n Power DVD képes 3D iso-t lejátszani és frame packed-ben továbbítani, amiből a TV csinál 1920x540-es felbontású 3D-t. Passzív TV esetén Half-SBS kerülendő, Half-OU a használatos. Előbbi esetében 960x540 lesz a vége.....
PDVD szintén képes lejátszani FHD SBS vagy OU mkv-ket is, de ekkor is 1920x540 lesz a végeredmény.Ha BD lejátszót használsz, passzív TV-n, akkor sem lesz 1920x540-nél nagyobb felbontású a megjelenített 3D kép.
-
törölt tag
Kössz a segítséget, akkor nem erőlködök rajta! Maradnak a Half-OU-s filmek, ha attól nagyobb úgyse lesz a felbontás.
-
qqzs
őstag
Pontositanek. Nem art hozzatenni hogy per szem. Azaz csak akkor igaz ha fel szemmel nezed ahogy ugye nem szoktuk.
De hogy mennyit realizal az agy ebbol ahhoz talan neurologos kene vagy hasonlo
Szerintem sem full hd de az biztos hogy tobb mint a per szem adat.Viszont nagyon keves ou film van elerheto
[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
Balerik
aktív tag
Már biztosan volt róla szó, de hogyan lehet 3D felíratot készíteni srt fájlból 3D filmhez?
Elmúlik.
-
qqzs
őstag
kivancsi lennek ezek most hol vannak? https://www.youtube.com/watch?v=oTFE_zqhSTQ
-
R3nts
senior tag
Sziasztok!Azt szeretném kérdezni,hogy ISO-zott BD3D-t warezolás nélkül (sz.rrá crackelt PowerDVD-k...) le tudok-e játszani,rendeltetés-szerűen...? MPCHC-t használok MadVR-rel.....ha kibontom az ISO-t,és valamelyik mappából egy adott file-t elindítok,akkor sem játssza le 3D-ben a MPCHC...?
[ Szerkesztve ]
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
R3nts
senior tag
válasz Balerik #10033 üzenetére
Ez ok,ezt vágom.... de ha "kibontom" az ISO-t,és a megfelelő mappából,a megfelelő file-t elindítom például a MPCHC-val (amiben van olyan "jobbegeres" kép opció, hogy D3D fullscreen)akkor nem játtsza le az sem FHD3D-ben?? Nem kell nekem,az autodetect,be tudom én kézzel nyomni azt a 3D gombot a TV-n ha kell.... Csak azt nem tudom, hogy RENDESEN (FHD 3D,natív,kadenciahelyes) lejátssza-e a MPCHC a BD3D ISO-t, HA NEM ISOBOL indítom...?
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
qqzs
őstag
LG topicban beleolvastam egy passziv aktiv csataba es kicsit mas oldalrol kozelitem meg a dolgot.
Nem a hany pixelt latunk oldalrol mert szerintem nem az a lenyeg.Ugyebar a 3D attol 3D hogy ket szem ket kepet lat.
Nezzunk ki a fejunkbol egy szep tajra. most kezdjuk el becsukni kinyitni felvaltva a jobb es bal szemunket. csinaljuk ezt mondjuk 120x masodpercenkent...na ez az aktiv...most hagyjuk abba...na ez a passziv.
......ennyi......na jo nem ennyi ahhoz hogy megertsed megjobban ki kell torolni a retinadba egett kepet arrol amikor a medimarktban eloszor lattal passzivot fel meterrol 3dszemuvegben es mondjuk becsuktad az egyik szemedet.
A passzi ugyanazt csinalja mint amikor nezunk ki a fejunkbol semmi kulonbseg nincs. Az meg hog ymit csinal az aggyal a x hertzes villogas azt hagyjuk a neurobiologusokra. Az hogy beeget a retinaba az a csuny csikos kep az egy dolog. az eletben sose latod normal korulmenyek kozott.
A pixelharcnak azert sincs ertelme mert ugy se 3D blurayt nezunk hanem letoltott halfsbsOU anyamtyukja agyontomoritett izeket. engem az erdekel hogy ahhoz legyen kozelebb az elmeny ahogy a agyamat rendelteteszeruen hasznalhatom.
Attol meg okolbeszurul a talpam amikor szegeny gyereket lekrak aktiv ele mert mar kialakult a terlatas. tisztara feher eger effektus.[ Szerkesztve ]
-
R3nts
senior tag
A fő probléma az,hogy nagyon ritkán nézünk 3D-t....de akkor nyilván ,tömörítetlen BD25/50 3D-t szeretnénk.....A PDVD-t nincs kedvem megvenni 27e-ért....warezolni nem szeretnék.... ezért reménykedtem benne,hátha lejátssza a MPCHC "rendesen" a kibontott ISO-ból a FHD 3D-t . Az oké, hogy "nem kezeli" a MPCHC az ISO-t....de LEJÁTSSZA E 3D-ben ha "kicsomagolom neki...?
[ Szerkesztve ]
-
Dave567
addikt
na jo nem ennyi ahhoz hogy megertsed megjobban ki kell torolni a retinadba egett kepet arrol amikor a medimarktban eloszor lattal passzivot fel meterrol 3dszemuvegben es mondjuk becsuktad az egyik szemedet.
Miért is csuktam be az egyik szememet? Az elején nem láttam a jelenséget, csak utána, és ez ott volt még a sony passzív tévéjén is.
A pixelharcnak azert sincs ertelme mert ugy se 3D blurayt nezunk hanem letoltott halfsbsOU anyamtyukja agyontomoritett izeket. engem az erdekel hogy ahhoz legyen kozelebb az elmeny ahogy a agyamat rendelteteszeruen hasznalhatom.
Te lehet, a jobbak a minőségre mennek, és nem szutyok SBS-t, és OU-t néznek, persze itt a minőségről beszéltem, lehet hogy a hatást nem befolyásolja.
De a minőséghez egy jó megjelenítős is kell. -
qqzs
őstag
válasz Dave567 #10043 üzenetére
ezt most nem ertem a linken elavult dolgok vannak nagyreszt.
eddig se erdekelt hogy full hd vagy nem mert szep volt most megmar 4knal nem erdekes ez, de mondom a lenyeg inkab az hogy addig nekem ne takargassa senki a szemem akarhany 100x masodpercenkent amig a harvardon nem csinaltak errol egy atfogo tanulmanyt 10ezer emberen hogy az agyadnak ez ok.Eladó: GTS450
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest