- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothl
addikt
Nem kell sok logika hozzá, hogy a half-ou, vagyis a vízszintesen felezett kép jobb, mint az sbs, vagyis side by side alias függőlegesen felezett.
-
_Smooth
senior tag
válasz _Smooth #6141 üzenetére
Fejlemények:
Intel Core i5-3210M és HD4000 IGP mellett is ugyanaz a probléma.
Stereoscopic player sajnos teljesen használhatatlan volt számomra, ellenben PowerDVD ugyanazt adta, mint a HTPC-n (AMD/ATI alapokon).Azt néztem, hogy ha lecsukom az egyik szemem, akkor egy lencsén keresztül és látni némileg a másik képet. Nem úgy, mintha szemüveg nélkül nézném, de zavaróan hat (ez lenne talán az "áthallás"?). Minél hátrébb vagy előrébb van a panel síkjától/fókuszponttól, annál erősebb a hatás - de egészen kis mértékben még a panel síkjában is érezhető.
Érezhető, hogy próbálkozik a 3D-vel és nagyjából meg is van a hatás, csak ilyen zavaró mellékhatásokkal.
Ma még két másik gyári szemüveggel fogom tudni kipróbálni... de BDP-re még várnom kell. Nyilván utóbbi tudna megerősíteni a megérzésemben, hogy ez inkább szoftveres hiba, mint hardver (TV vagy szemüveg). Nem tudtok valami oldalt/tesztet, ahol részleteznek 3D HTPC beállításokat? Angolnyelvű is jöhet.
Én eddig csak olyat találtam, ahol rengeteg energiát fektetnek a hardver vagy a különböző lejátszók kitárgyalására, véleményezésére, de max annyit írnak, hogy melyik lejátszót használnák 3D esetén.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Probert75
addikt
Nem szítani akaroma tüzet megint, hogy a felezett kép, meg a passzív így úgy, de akkor ezt most hogy?
Tudom régebbi a cikk, de mégis felkeltette az érdeklődésem!
Ezért mondom és kérdem én, hogy milyen képtartalom veszne el a Half-OU esetében? Semmilyen![ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/samsung_galaxy_note_10_pitaka_magcase_tokkal_elado/friss.html
-
devil-k
nagyúr
válasz radi8tor #6156 üzenetére
Sajnos.
De mondhatnám példának a flac vs. mp3 "viszonyát" is. Mind a kettőt lehet hallgatni, de az mp3-ból egy album átlagosan 100 MB, flac-ből pedig 800 MB-t de lehet több is. A flac-ban megvannak a finom részletek, az mp3-ból pedig kigyomlálták az agyontömörítés végett. De ez vonatkozik a BD50-re és a 8-13 GB-os MKV fájlra is.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Probert75
addikt
válasz devil-k #6155 üzenetére
Nem vitatkozom, csak megosztottam egy független cég felmérését tesztjét a témával kapcsoladban, ami újra felveti a vita tárgyát.
(#6156) radi8tor1 Elolvastad egyáltalán a kétoldalas cikket, vagy csak hajtod a magadét, mint Komlós János műsora!
"A teszt beigazolta, hogy az FPR technológiájú TV-k passzív szemüvegen át teljes 1080p felbontást nyújtanak 3D-ben, tehát a „fél felbontásra vonatkozó állítások nyilvánvalóan helytelenek....A kétlencsés kamerák bal- és jobb szemnek megfelelő 3D képeinek függőleges képtartalma valójában azonos, csak a kamera két lencséje nézőpontjából eredő tisztán vízszintes parallaxis eltérésben különböznek egymástól."[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/samsung_galaxy_note_10_pitaka_magcase_tokkal_elado/friss.html
-
Probert75
addikt
Akkor te biztosan egy zseni vagy, hogy egyből értetted mindkét technológia lényegét.
Én meg nem letojom, hanem a tisztánlátás miatt elfogadom, és ha kell megfordítom a véleményem, ha szükséges. És persze be is ismerem, nem hajtogatom még tovább a féligazam.[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Probert75 #6158 üzenetére
Már ott hibásan látod a dolgot, hogy azt mondod "független cég".
Honnan tudod, hogy nem éppen LG fizette ezt a cikket az írójának pl úgy, hogy nem kérte vissza a teszt készüléket a cikk elkészülte után?Mi sem szeretnénk meggyőzni téged, de arra kérünk ne terjeszd, hogy ugyanolyan jó FPR, mint frame packed 3D!
Te pedig olvasd át ezt: http://lejatszo.hu/?oldal=hirek&id=408
De ha rákeresel a topicban, már párszor átrágtuk a témát: http://prohardver.hu/tema/3d_hd_filmek_lejatszasa/hsz_3152-3152.html
És találtam neked még egy írást FPR-re rákeresve: http://3dportal.hu/glossary-term/fpr-film-type-patterned-retarder
Ez azt jelenti, hogy vagy a megjelenített kép felbontása lesz az eredeti (2D) kép felbontásának fele, vagy azt, hogy ugyanolyan 3D-s felbontáshoz kétszer annyi pixelre van szükség. A háromdimenziós tévék esetében erre a problémára az UHD, vagyis az ultra HD felbontású kijelzők jelenthetnek megoldást.
Ja, és maradjunk távol a személyeskedéstől!
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Probert75
addikt
válasz radi8tor #6161 üzenetére
Az első két linked ugyanarra a hozzászólásra mutat.(#3152 - Így van. Semmi más indok nem elfogadható arra, hogy full HD tévén felezett felbontást nézzen az ember. (#3149) ozzy711 Hagyjuk az átlag usereket! Azok nem tudatos vásárlók, nem jönnek szaktopikba információkat gyűjteni, hanem megveszik azt, ami a szomszédnak van, vagy amit az eladó rátukmál. A passzív nem azért született, hogy a vásárlók jobban érezzék magukat, csupán üzleti fogás az eladások növelésére. Nem véletlen a Samsung, Sony, Sharp ragaszkodása az aktívhoz és egyben a képminőséghez. Bár nem lehetetlen, hogy Ők is megpróbálnak elcsábítani az LG-től néhány félrevezetett emberkét, ezért kínálnak majd valamikor passzív 3D-t. A Philips esete nem mérvadó, mert nincs saját panelgyáruk, az LG-től (is) vásárolnak.)
Ez sem mérvadó számomra akkor, mert egy általad becsült ember bemondása alapján te eldöntöd, hogy neki van igaza és kész. Ezzel nem BBéci-t akarom bántani, mert ő legalább megpróbálta elmagyarázni az Ő szemszögéből a dolgokat.A harmadik linked egy újabb szösszenet, arra hogy mennyi szemszögből lehet nézni ugyanazt a dolgot. Te látod annak a cikknek/leírásnak hiszel. Én meg az általam linkeltnek.
És ezzel együtt, akkor valóban linkháborúba torkolhat a dolog, mert mindig akad olyan cikk, ami a másikat megcáfolja.
A személyeskedésről meg csak annyit, hogy ő reagált úgy, hogy letojja ki mit gondol és sluszpasz. Én meg nem letojom, hanem tanulni, tájékozódni szeretnék. Ezért jöttem a fórumra, hogy megvitassuk és ne csak olyan tanácsot adjunk/kapjunk, hogy vegyél ezt azt és amazt pedig felejtsd el.
[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
válasz devil-k #6155 üzenetére
Hehe, én egészen addig passzív-párti voltam, míg meg nem vettem ezt az aktív verziót használó tv-t. Még akkoris, ha rohadtul problémáim vannak vele Nem is nagyon értettem az aktívosokat. Itt egy sokkal egszerűbb szemüveggel is, sokkal költséghatékonyabban egy egész nagy banda élvezheti. Igaz, hogy kicsit (akkor még így ítéltem meg) gyengébb képminőség mellett, de hasonló élmény.
Nem mondom, hogy nem zavar néha az kis vibrálás, de, hogy most már hamarabb dobnám el a szemüveget az alacsonyabb felbontás miatt, az tuti.
Nem szítva ezzel a tüzet, inkább csak jelezve, hogy még egy emberen belül is folyamatos vita a téma.Egyébként mennyire pletyka/kacsa - mit kb féléve hallottam -, hogy a Samsung tervez FHD passzív 3D TV-t?
semmi egyebet nem tudok róla (akkor egy felezett UHD TV-re tudtam gondolni, ami ugyanakkora parasztvakításnak tűnik).[ Szerkesztve ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Probert75 #6162 üzenetére
Próbáld kicsit hátrébbről nézni a dolgokat.
LG passzív megoldása tudod hogy működik? Akkor azt is tudod, hogy átalakítja a képet egy rácsos képpé, ami passzol a kijelző elé rakott polárszűrőhöz.
Hogyan kivitelezhető két darab 1920*1080-as kép egyetlen 1920*1080-as kijelzőre? Úgy, ha az egyik tengelyt megfelezzük.Frame packed megoldás egymás után váltogatja a két szemnek megfelelő képet. Ez a kép 1920*1080-as felbontással bír.
Tehát akkor melyik megoldásnál mondhatjuk azt, hogy elvész értékes felbontás? Még szép, hogy LG által alkalmazott passzív megoldásnál.
Egyetlen előnye az lehet a passzív megoldásnak, hogy aki nem bírja az aktív rendszert (megfájdul a feje tőle, stb), az bírni fogja valószínűleg a passzívat. Kivéve, ha 3D miatt fájdul meg a feje.
⭐ Stella
-
devil-k
nagyúr
válasz _Smooth #6163 üzenetére
Nah, igen, a passzív 3D technológia előnyei:
- olcsó hozzá a szemüveg
- sok embert ki tud szolgálni (persze ez nem azt jelenti, hogy a 40" TV-t 10 ember nézze)
- nem fárasztja az ember szemét (?!?!) - ezt nem tudom hivatalosan alátámasztani/megcáfolni, nem végeztem orvosi kutatást.Mást nem tudok felhozni mellette. Eddig akárhány emberrel beszéltem erről, hogy miért szereti, akkor azt a választ kaptam, hogy azért mert 2.000 Ft-ba kerül 10 db szemüveg. Nyilván ha itt ráül a gyerek, megrágja a kutya, vagy eldugja a nagyi, akkor nem ér akkora anyagi veszteség. Kiveszel a dobozból egy másikat és kész.
DE
2 db 3D aktív szemüveg sem egy ökör ára már, mint pár évvel ezelőtt. Most kb. 5.000 HUF 2 db. Igen, tudom, a másik még mindig olcsóbb. Nem is beszélve arról, hogy az átlag ember azt sem tudja, hogy mi az az aktív vagy passzív 3D technológia. Mi a legfontosabb kérdés a MM-ban ilyenkor az "átlag" vevőnek? Mennyibe kerül hozzá a szemüveg, ha a gyerek eltöri.
Egyébként haver is addig passzív 3D párti volt, amíg meg nem látta az aktív 3D-t és azt, hogy nem a belső lejátszóról etetem a vasat, hanem külső médialejátszóról. Egyből más lett az arcán a vigyor.
Nem tudom, hogy mennyire pletyka-e vagy sem, amikor majd kiteszik a polcokra az új TV-t akkor meglátjuk. Vagy ha szerencsénk van, akkor előtte. Annyira nem hoz lázba a 3D.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Probert75
addikt
válasz radi8tor #6164 üzenetére
Az aktívnál egy adott pillanatban csak az egyik szemednek megfelelő képet látod, majd a kövi pillanatban pedig a másik szemnek való képet. Mindezt olyan ritmusban felváltva, hogy az agy folyamatosnak lássa és a 3D hatást pedig az agy rakja össze. És csak ezzel a résszel tudok újra érvelni és kiemelném a parallaxis kifejezést. Ezt igazolva is látom avval, hogyha kacsintok akkor mozog a látott kép egy picit, de ugyanazt látom valójában, csak a szemek távolsága miatt más szögből.
"A teszt beigazolta, hogy az FPR technológiájú TV-k passzív szemüvegen át teljes 1080p felbontást nyújtanak 3D-ben, tehát a „fél felbontásra vonatkozó állítások nyilvánvalóan helytelenek....A kétlencsés kamerák bal- és jobb szemnek megfelelő 3D képeinek függőleges képtartalma valójában azonos, csak a kamera két lencséje nézőpontjából eredő tisztán vízszintes parallaxis eltérésben különböznek egymástól."
És ezért bizonytalanított el a cikk a teljes megértésben. Vagyis nem elbizonytalanított, mert a működéssel tisztában vagyok. hanem valamelyest érthető választ adott a passzív technológia teljes képére is.[ Szerkesztve ]
-
rankesz
veterán
Sziasztok!
Szerintetek PC-t samsung f6400-as tv-re kötve a 3d-hez elég egy dvi-hdmi kábel, ami már vagy 5 éve meg van vagy kell valami speckó 1.4-es csoda kábel ha 3d bd50-et szeretnék lejátszani?
-
Probert75
addikt
válasz radi8tor #6170 üzenetére
Nekem a 2m alatti régi HDMI kábelen nem ment át a pc-ről a 3D rendesen. Ezért BBéci javaslatára vettem egy vadonás újat, High Speed-eset. Azóta műxik, de Power DVD13-mal nem, csak 12-essel érdekes módon.
(#6169) devil-k Megfelelő választ miért OFF-ba teszed?
[ Szerkesztve ]
-
rankesz
veterán
Köszi a gyors választ!
Akkor úgy néz ki új kábel kell...
esetleg valami jó kis bevált és megbízható eBay-es forrása van valakinek?
Meg akkor gondolom vehetek megfelelő dvi-hdmi adaptert is, merf a vga-hoz mellékeltet nem találom... -
Probert75
addikt
válasz rankesz #6174 üzenetére
Ha azon a VGA-n nincs rendes HDMI, akkor egyelőre felesleges venned. A 3D BD-hez és BD Iso-hoz 1.4-es HDMI kimenettel bíró videókari kell. DVI-on nem megy ki, hiába digitális kimenet.
[ Szerkesztve ]
-
rankesz
veterán
válasz radi8tor #6175 üzenetére
Mondom kifogytam jelenleg... és azt is írtam hogy bevált cuccosra gondoltam, szóval nem értelek
Probert75: szerintem csak benéztem a dolgot, tegnap este sőtétben a gép mögé világítva 2 DP csatit láttam, de most utána keresve az egyik mégis hdmi csati lesz (6950 dirt 3 ed.)
-
Vackor1
tag
Sziasztok!
Hogy tudom megnézni, hogy a notimról HDMI kábelen keresztül tudok-e egyáltalán [moderálva] 3D-s filmet nézni ?
Úgy értem, hogy mit kell megnéznem a notin, hogy egyáltalán tudja-e? [moderálva]a power dvd12-est, de azt sem tudom, hogy ott miket kell beállítani és [moderálva] milyen formátumot [moderálva] le, ha normális 3D-t - tehát, amin felém, kifele is "kijön" a kép, nem csak a mélységet mutatja 3D-ben - szeretnék nézni?
10 méteres HDMI kábelem van, azt sem tudom, hogy ez 1.4-es - e, az van ráírva, hogy Style 20276 80C 30V vw-1 HDMI High Speed with Ethernet Cable..Előre is köszönöm a segítséget!
[ Módosította: radi8tor ]
Mindenkinek legyen szép a napja!
-
Vackor1
tag
válasz devil-k #6183 üzenetére
Elnézést kértem.
Amúgy meg hidd el, hogy - szerintem - vannak itt páran, akiknek nem a számítógép és hasonlók teszik ki az életét, máshol élik az életüket nem a ciber-térben és nem mond semmit - mint pl. nekem - a "warez","release" "rip-készítés" és hasonló szavak.
Használják a netet, mert ma ma már nem igazán tudod ezt elkerülni és ha valami új dologgal találkoznak, akkor megpróbálnak hozzáértőktől/segítő szándékú emberektől segítséget kérni, úgy, hogy részletesen leírják a problémájukat.
Hibáztam, elnézést kértem. Ha gond van, tilts ki, de nem kértem kioktatást, lehet a saját területemen te lennél ugyanilyen tudatlan, mint én itt, te is örülnél segítségnek, ha éppen rá lennél szorulva.Látatlanban biztos vagyok, hogy mindenkinek - neked is - van nem jogtiszta dolga otthon, és ez nem személyeskedés, hiszen nem is ismerlek.
Ismétlem : sajnálom, elnézést kérek, legközelebb betartom ( bár pont ugyanezeket a szavakat láttam más kommentekben is - rengeteget olvastam, hátha nem kell senkitől segítséget kérnem, mert esetleg már megírták - , fel sem merült bennem, hogy nem szabad ilyet írni ).
Mindenkinek legyen szép a napja!
-
devil-k
nagyúr
-
Vackor1
tag
válasz devil-k #6185 üzenetére
Na, csak sikerült megint el....m..
Amúgy köszi a segítséget, de fogalmam sincs mit tud a gépem és mit kellene tudnia.
három éves HP Pavilion dv6-os és tavalyi Sony Vaio, de mivel azt sem tudom, hogy mit kellene megnéznem , hogy mit tud, így esélytelen vagyok..
Eddig azt olvastam, hogy 55LA660s-hez legjobb a Half-Ou formátum vagy mi... Na, nem mintha tudnám, hogy ez micsoda és az mi, amit te ajánlottál..Mindenkinek legyen szép a napja!
-
Janesz1981
tag
Valaki elmagyarázhatná, hogy passzív tv esetén miért hal ou van ajánlgatva embereknek. Ha követjük a dogmát hogy fél full hd alapban passzív arra még ráküldünk egy függőlegesen felezett tartalmat akkor mennyi lesz elvileg a felbontás? 270px?
-
BBéci
legenda
válasz Janesz1981 #6190 üzenetére
A passzív tévék az OU-t nem felezik tovább.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok Valaki letudná írni részletesen hogyan tudok passzív Tv-vel 3D BD50-es filmeket nézni? Természetesen számítógépen és Power DvD használatával.
Én úgy csináltam hogy az iso-t be daemon tools-ba utána Power Dvd-vel indítom amikor pedig az LG passzív tv-n megnyomom a 3d gombot akkor elcsúszik az egész, BD50-nel nem tom hogy most ez HALF OU vagy SBS nem tom melyiket kell választani de próbáltam mind ketttőt és nem jött össze!
Válaszotokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest