- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
StLui
veterán
válasz h734802 #5400 üzenetére
samu szemüvegre nem nagyon panaszkodtak pana tévéhez használva, többen is ilyet vettek, talán BBéci említette, hogy egyszerre próbálgatva jobbnak látja a Pana szemüveget, de ilyenekről nem számolt be mint amit írtál. Tehát ha csak tényleg rossz lenne a szemüveg akkor lehetne az a hiba forrása szerintem.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
h734802
csendes tag
Ha rossz lenne a szemcsi, hogyan okozná ezt a hibát? Tehát engem a "miért" nagyon izgat.
2 van belőle, mindkettő uolyan. Kicsi a valószinűsége, hogy mindkettő pont úgy szar.Meg ott van a többi film.
Másik példa. Az Lg demo videói (is) k jók! Főleg a sok színes labda tetszik, ahogy az arcomba ömlikSzemüvegválasztás:
Úgy választottam szemüveget, hogy tudtam, ez a 3D technika (és mindegy, milyen technológia) nem kiforrott; mintha rossz irányban indultak volna el, legalábbis ez volt az egyszerűbb, olcsóbb.
Aztán azt sem tudtam milyen hatással van rám hosszútávon. A Samsungnak jó volt a szabványa, saját plazmával kompatibilis, és még a gyártási időintervallum is jó volt.
Ennyi. Most már tudom, hogy, nekem nem okoz semmi rosszat az aktív 3D, így már elgondolkodhatok egy drága szemüvegen, de még nem vagyok meggyőződve a itthoni létjogosultságáról -
BBéci
legenda
Élességben volt különbség. Mintha a Samsungon lett volna egy homályosító bevonat, vagy eltávolíthatatlan páralecsapódás.
De az mindegyik kipróbált filmnél egyformán jelentkezett. Ha csak egy filmmel van probléma, akkor nem tudom, mi a kérdés? Kukázni kell és pont, pláne az OU vackokat.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
Ha sokat gondolkozol, a 3D úgy kimegy a divatból, mint a sicc. Számos jel utal rá, hogy arra kell számítani. Speciel én egy könnycseppet sem hullajtok, ha kihal. Földhöz verdesném a seggemet az örömtől, ha két hete megvásárolt Panasonic TX-P50GT60 tévém 2D-s lenne és ezért mondjuk 15 %-kal olcsóbban hozzájutok. A szemüvegeket ki sem csomagoltam, úgy dobtam be egy szekrény aljába.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
h734802
csendes tag
Helyesbítek: ebben a filmben majdnem végig volt, majdnem! A többiben meg csak néha.
Most újra néztem pár jelenetet másból, és az új "élmény" miatt már többször vettem észre. De olyankor mindig elterelik a figyelmet a vásznon a fő cselekménnyel. Trükkös.A demóknál mért nincs ilyen, azaz - már valaki feltette ezt a kérdést csak máshogy - mért nem csinálják úgy a filmeket, mint a demókat?
Most hiba kizárásnak letöltök egy másikat, egy BRD-nek mondott iso-t.
Még egy:
Ennek a témának a legelején írják, hogy szétcsúszott a két szemnek szánt infó, és úgy nézve kihányta az illető a belét. Erre tudok még gondolni...És van még egy ötletem, de nem merem elmondani, mert ha az bejön lesz..om magam keresztbe'.
De ha valaki van valami nagyon hihető és tudományos ismerete erről, ne habozzon ide írni!
-
B.Junior
tag
Sziasztok,
Egy BenQ W1070-et valakinek sikerült PowerDVD13-on kívül más szoftverrel is 3D-re bírni? Nekem egyedül csak ezzel a programmal vált át a proji 3D módba...
-
norbert1980
csendes tag
Sziasztok!
Total media theatre 6-ot használok és az mkv filmeket gond nélkül viszi!Próbaképpen letöltöttem egy bd50-es avatar iso-t, miután betallózom a daemon toolsba és elindítom a programmal megáll a tmt6.A projektor pedig azt írja,hogy nem támogatott üzemmód.Nem igazán értem.A programot is újra kell indítanom annyira kifagy vagy mi...
Segítsetek ha tudtok!
Köszi.
-
BBéci
legenda
válasz norbert1980 #5412 üzenetére
Sokan írtak már ilyen probléma miatt, a keresővel megtalálod a válaszokat.
Egy biztos, a Daemont azonnal uninstalláld, mert közismert kémprogram!!!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
norbert1980
csendes tag
Én próbáltam használni a keresőt de nem találtam olyan választ,amiből megtudnám mi a baja a pc-nek.A lényeg ,hogy a bd50-es iso-nál kifagy a tmt6 és a projektor nem támogatott üzemmódot ír!
Segítsen valaki aki találkozott ezzel a hibával vagy esetleg mondjátok meg mit írjak a keresőbe,hogy erre választ találjak,mert nem szeretnék 1000 oldalt végigolvasni...sajnos nem vagyok időmilliomos.Köszi.
-
BBéci
legenda
válasz norbert1980 #5414 üzenetére
A TMT pontos használatával kellene tisztában lenned, legtöbbször ott a hiba, de Nálad akár hardveres is lehet. Távolról csak valamelyik mentalista vagy mágus tudna segíteni.
-
Lackó86
tag
Melyik a legalkalmasabb program ISO BD 3D Filmek lejátszására, PC-ről! ? Köszi!
jambi
-
Aurig@
őstag
válasz norbert1980 #5412 üzenetére
A DT helyett használd a Virtual CloneDrive-ot! Az egyik legjobb virtuális meghajtó program!
<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
-
JoolsNOS
veterán
Teljesen ingyenes lejátszó a kmplayeren kívül létezik?
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
JoolsNOS
veterán
Mert eddig azt találtam csak ami ingyenes és 3d-t is tud. Tudom, hogy neked a 3d csak a blue ray frame packed verzió, de egy passzív tvnél a half ou is ugyanazt a képet adja.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
BBéci
legenda
válasz JoolsNOS #5429 üzenetére
A felezett az technikailag nem 3D, hanem sima 2D mkv, aminek középen kettéosztott a képe. Ezért a KM pont ugyanúgy játssza le, mint a másik kettő, amit az előbb ajánlottak Neked.
Az pedig hatalmas tévedés, hogy ugyanazt adja az OU, mint a frame packed. Bárki mondta, bárhol olvastad, jól átvertek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
JoolsNOS
veterán
Nem olvastam, kipróbáltam. A hobbitot néztem a 70 gigás verzióban, nem láttam különbséget.
"hanem sima 2D mkv, aminek középen kettéosztott a képe"
Ennyi erővel a frame packed is lehetne ilyen, ha pl ráraknád egy 1920*2160as képre, A lényeg, hogy ugyanúgy össze van fűzve a két kép, csak az egyik 1920*540 a másik full hd. Értelemszerűen jobb lenne a full hd, de passzív tvnál nem láthatod ezt a különbséget.I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Dave567
addikt
Akkor az mitől van, hogy GT50-en simán jó a samsung szemüveg?
Mert sokan használják úgy valószínű, és nem a 20000 ft-os pana szemüveget veszik meg.
Vagy talán azt hiszed, hogy mindenkinek van annyi pénze, hogy megvegye?
A film igen, ott lehet gondok lesznek..[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz Dave567 #5432 üzenetére
Erre azt mondom, hogyha minek vesz akkor olyan típusú 3D TV-t valaki, ha nem tudja hozzá megvenni a 3D szemüveget? Akkor miért nem vesz LG-t vagy Samsungot, amihez olcsóbb? (2 db aktív Samsung 3D szemüveg ára 5.000 Ft kb)
Egyébként te sem gondolhattad komolyan, hogy két különböző gyártó termékei egymással (100%-ig) kompatibilisek lesznek? Lehet, hogy amiatt a maradék "1 % miatt" esik szét az egész...
Ez kicsit olyan, mintha vennél egy BMW-t és elvárod, hogy a VW alkatrészeit fel tud használni, mert neked nincs pénzed a drága kiegészítőkre... De akkor minek neked BMW?
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
StLui
veterán
válasz devil-k #5433 üzenetére
Ez így nem igaz szerintem, épp ezért szabványosították pl a telefontöltőket is, ezért van szabvány a BT kapcsolatra stb, plussz millió dologra igaz ez, még hifi rendszereknél sem feltétlen előny ha valaki azonos gyártótól veszi a komponenseket. Nagyon sokan használják samu szemüveggel a pana tévét, csak egyszerüen egy olcsóbb szemüvegnek ezek szerint gyengébb a képe is ebben az esetben. Én pl most Benq vetítőhöz veszek szemüveget, de nekem sem ér meg 3-4-szer 25eFt-ot, kipróbálom a az 5eFt-os szemüveget. Van aki azt írja áterszti kicsit a pirosat az 5eFt-os más szerint tökéletes.
Ja ráadásul a 2D az elsőleges azért egy tévénél mert 90%-ban 2D-t fog nézni rajta, tehát nehogy már ezért vegyen egy vacakabb tévét, hogy néha egyezzen a szemüveg márkája a tévével.[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
BBéci
legenda
válasz JoolsNOS #5431 üzenetére
Csupán egyetlen passzív 3D TV volt nálam, az LG LM960V [link], azon jobbnak láttam az igazit, mint a felezettet.
A frame packed nem ugyanúgy van összefűzve, de ha ezt nem látod be, akkor hagyjuk a témát!(#5432) Dave567
Az, hogy működik vele a Samsung szemüveg, még nem jelenti azt, hogy egyenértékűek és azonos képminőséget biztosítanak. Az egyiknek minőségi a lencséje, a másik homályos, egyenetlen, fénytöréseket okozó, filléres műanyag.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Azért ne hasonlítsuk már a szutykos kínai hamisított töltőket ehhez a témához. Ha már telefon, akkor biztos olvastad már vagy hallottál róla, hogy a legtöbb baleset az utángyártott vackok miatt történnek.
3D szemüveg/technológia esetén senki ne várja el, hogy más márkák/gyártók termékei 100 %-ig passzoljanak egymáshoz. Miért passzolnának? Ha már BMW van, akkor nem veszek hozzá Suzuki lámpát, mert az olcsó...
Egyébként a delikvens, akiről szó volt "3D"-nek csúfolt felezett tartalmat nézett, szóval annyira nem számíthat neki a minőség... akkor nem tök mindegy, ha egy passzív 3D LG TV-je van és hozzá 10 db szemüveg 2.000 Ft-ért?
Ez kicsit olyan mint a Galaxy S4 vagy Iphone "kínai klón" telefon... Ne várd el, hogy az legyen, amiért mások kifizetnek nem kevés pénzt.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
StLui
veterán
válasz devil-k #5436 üzenetére
Te most milyen kínai töltőkről beszélsz, én azt mondomdtam, hogy ha jól tudom kötelező a szabvány töltők használata eu-ban, tehát nokia micro usb töltő jó a sony-hoz, stb. (persze apple nem csatlakozott azt tudom )
Amúgy meg azért lett pont szabvány a szemüvegek kapcsoltat is. BT-on keresztül. És nem arról van szó, hogy nem passzol, hanem arról, hogy olcsóbb és gyengébb a képe, mint egy erősítőnek is mondjuk, olcsóbb nem szól olyan szépen és kész kicsit túlpörgöd ezt a témátja igen, nem veszek hozzá suzuki lámpát, de bármilyen gumit vehetek ami méretben passzol, nem csak bmw-t, pláne, hogy nincs olyan, sőt vehetsz üléshuzatot is, tolatóradart is, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Dave567
addikt
válasz devil-k #5433 üzenetére
Nem biztos, hogy az miatt sz@ar a minőség, hanem lehet a film miatt is, meg mintha azt írta volna, hogy másik filmnél tökéletes, akkor te ebből mit szűrsz le?
(#5435) BBéci:
Igen, de lehet, hogy neki úgy is tetszik a kép azzal a 5000 ft-os sz@ral, meg kell nézni egy 50gb filmnél is, ha ott sem működik, akkor a szemüveg a gond, nem kell rögtön a szemüvegre fogni.
Ha minden jól megy, akkor meg lesz a 50GT50-em, és ha bejön a samu szemüveg és nincsenek gondok, akkor eszem ágába sem lenne 15000ft-al többet fizetni mert kicsivel jobb képet kapok, nem fogok én állandóan 3d-t nézni, hogy nekem ez megérje. -
Márton
nagyúr
Nem lehet hogy azért láttad így, mert a felezett kisebb bitrátával volt újratömörítve
az eredeti iso-ból? Más logikus magyarázat nem nagyon létezik, hiszen
hiába jön át a frame packed a kanócon ha a tv úgyis eldobja a fele felbontást.
Ami meg marad, az megfelelő bitrátán nem kéne hogy minőségromlást okozzon
a Half OU formátumban sem.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
BBéci
legenda
Minden bizonnyal az lehetett ez elsődleges oka. Találkoztál olyan felezett felbontású izével, aminek magas volt a bitrátája? Legutóbb másfél éve néztem olyasmit, azóta bottal sem piszkálom meg.
-
JoolsNOS
veterán
Nem nem látom be, csak nem értem. Hogy lehet máshogy összefűzni? Aktívnál tudom, hogy más, de passzívnál csak úgy lehet, hogy egyik sor egyik szemnek, másik sor másik szemnek. A lényeg, hogy a két szemem más képet, fog látni. Mert az marha jó, hogy elkönyveled, hogy igazad van, de nem mondod el, hogy miért. Nem beléd akarok kötni, csak nem fogom fel (lehet tényleg a felfogásommal van baj), miért lenne más. Ismétlem passzív tvnél.
-
BBéci
legenda
válasz JoolsNOS #5444 üzenetére
Leegyszerűsítve: a passzív tévén van egy polarizált réteg, ami ellentétes a szemüvegen lévővel. A 2D mkv-ban lévő torzított, összenyomott félképeket széthúzva és felváltva jeleníti meg.
Az igazinál nem kell a tévének semmi mást tennie, mint sorban úgy lejátszani a képkockákat, ahogy azokat kapja.[ Szerkesztve ]
-
p2pp
őstag
mkv@L3-at át lehet konvertálni high@L4.1-re?
Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
tobias88888
őstag
Igen, de szerintem teljesen mindegy, hogy a tv a felezett képeket úgy kapja e, hogy alapban ki van hagyva egy sor és úgy van kódolva az mkv fálj, azaz half-ou formátum vagy frame packedből kapja meg minden 2. kép felét. A végeredmény ugyan az.
Azért szebb, ami miatt igazad van, mert a bitrate általában kevesebb. Egy frame packed esetén 40 megás bitrate mondjuk az átlag, míg egy half-ou esetén 15 alatt van sokszor. Tehát csökkentett a mérete, mert 40/2=20 (mivel az 48 fps és nem 24) helyett csak 15 azaz valamit tömörítettek a képen.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz tobias88888 #5448 üzenetére
Az a lényeg, hogy a lehető legjobb képminőséget érjük el a tévén, ha már ingyen szerezzük be a filmeket.
-
JoolsNOS
veterán
Ezt tudom, de passzív tvnél mindegy, hogy felezett vagy egész képet kap, mert mindenképpen felezett felbontású képet kap mindegyik szem. Aktívnál biztos látszik a különbség, de passzívnál ez "fizikailag" képtelenség. Ez olyan mint mikor full hd képet nyomatsz egy hd ready képernyőre. Nem fogod látni a különbséget az 1366os forrás és a full hd forrás közt, mert a kijelző nem tudja megjeleníteni a különbséget. Node lényeg a lényeg, én tökéletesen meg vagyok elégedve a passzív 3dvel és a 15-20 gigás mkv formátumokkal. Bocsi, hogy ennyit kötekedtem
(#5449) BBéci: mennék én moziba, vagy vennék blue rayt de Angliában nem igen kapni magyart
DVD-m van otthon vagy 200, de az meg már a 37es tv-n is f*s volt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Bestbuy játékok
- Half-Life 2
- E-book olvasók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest