Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rasiel

    senior tag

    Sziasztok!

    Nemrégiben kértem itt ajánlást hangfalvásárlással kapcsolatban. Kaptam is segítséget, a felsoroltak közül a PreSonus Eris E8-ra esett a választásom. Ugyan a szobám mérete miatt elsősorban az 5"-es mélysugárzóval rendelkezőket részesítettétek előnyben, de hosszas gondolkodás után mégsem ilyen mellett döntöttem. Az Eris hangképe tetszik, részletesen szól és a mélytartomány is teljesen jó a Logitech után. Még az elhelyezésen javítani szeretnék, de ezt egy kicsit később lépem majd meg.
    Egy idegesítő problémám viszont van vele. Alapzaja természetesen van, ezen nem is csodálkoztam. Ha be van kapcsolva, de nincs a PC-hez kötve és közel hajolok a hangfalakhoz, akkor bőven érezhető "sistergést" lehet tapasztalni, a Logitechhez képest erőteljesebbet. Amennyiben viszont megfelelő távolságból ülök a PC előtt, úgy nem zavaró, bár, ha nagyon fülel az ember, akkor kivehető ez a zaj. Ami viszont komolyan aggaszt, idegesít, ha hozzákötöm az ASUS hangkártyámhoz (RCA csatival) és elindítom a gépet még nincs is probléma, de a Windows logonál, amikor "kattan" egyet a hangkártya egyből erőteljesebb "sercegést", enyhe pattogást lehet hallani a hangfalakból. Ez már a gép előtt ülve is bőven zavaró, számomra elviselhetetlen. Sokkal erősebb volt ez a hang, amikor a PC, monitor és a hangfalak ugyanazon elosztóba voltak dugva. A hangfalakat átkötöttem egy külön elosztóba, így bőven mérséklődött a zaj, most ez a jelenlegi állapot, de még mindig borzasztóan zavar. Ennyire nem megfelelő hozzá egy belső (PCIE-es) hangkártya, mert így összeszedi a zajt? Azt még érdemes megemlítenem, hogy mivel alsótápos házam van, így a hangkártya közvetlen a tápegység felett helyezkedik el.
    Ugyan ezelőtt, amikor itt jártam, nem írtam le, de a Logitech esetében is dettó ugyanilyen zajt tapasztaltam az utóbbi időben, régebben nem volt rá példa. Viszont itt voltak olyan időszakok, amikor eltűnt ez a zaj, de jellemzően akkor kezdte újra, amikor a másik szobában pl. be volt kapcsolva a számítógépét vagy valamilyen elektromos eszköz használatban volt. De volt példa arra is, hogy az előbb említettek megléte nélkül is hallható volt a zaj.

    A leírtak alapján mit tudtok javasolni?

    Üdv!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák