Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #59070464

    törölt tag

    Pénteki Hitspace élménybeszámoló!

    Pénteken voltunk meghallgatni az alábbi hangsugárzókat:
    ■ Tannoy Reveal 402 vs Presonus Eris E4.5
    ■ Tannoy Reveal 502 vs Presonus Eris E5
    ■ Prodipe Pro5 V2

    Úgy indult a dolog, hogy engem fognak érdekelni a fenti hangsugárzók. Mivel nem így lett, a Mackie MR5 mk3 most kimaradt, mert az illető számára már kiesik a keretből. Zenéket nem vittünk, szóval Spotify-ról szóltak a zenék. Gondolom, aki komolyabb rendszerben gondolkozik, visz zenét (én is szoktam). De ha mégsem, akkor ő is marad az mp3-nál? Vagy csak ennél a kategóriánál? Csak a háttérből hallgattam őket és nem is olyan zenékkel, amiket én hallgattam volna rajtuk, tehát ezek tükrében írom róluk az alábbi néhány szót. Az E4.5 számomra viszonylag hamar kiesett. Testesebb volt, mint a 402-es, de ez ennél a kategóriánál nem egy fő szempont nálam. A Presonus dobozok úgy szóltak, mint ha a hátsó sorból hallgatnám, ami alapjába véve nem lenne gond, de itt olyan érzésem is volt, hogy állnak előttem. A Tannoy-ok, mind a 402 és a 502-es nagyon előtérben zenél. Nem tudom a nálam gyakori háttérzenélés mennyire venné el a figyelmem az egyebektől ezzel az arcba mászó megszólalással. A 402 kicsit vékony is volt. Az 502-es is csak alig volt lent több. Akarom mondani, a plusz 1 inch-től többet vártam volna. A Prodipe volt az, ami nagyobb vehemenciával szólt, sokan dicsérik (de azt is a Presonus-hoz hasonlóan, bár nem annyira), de maszatosan szólt.

    Saját részre pedig végre meghallgattam a kis Gelenec 8010-est. Ismét lenyűgözött az a tartomány, ami ki tudott jönni belőle. Az egyetlen doboz volt a fentiek közül, amikor először ült ki arcomra vigyor. Lassan közeledett a zárás, szóval erre volt 10 percem, hogy ne 19:00-kor essek ki az ajtón. Hirtelen Sara K és Keith Jarrett került lejátszásra. Feltettem valami mély súlyosabb zenét is a legvégére. Az a tartomány egyszerűen nem volt sehol. Nem is vártam el a 3 inch-től, de nagyon kíváncsi voltam erre a csöppségre. Akusztikus, mélyhiányos zenékre és ha nem kell nagyobb hangerő, ráadásul hely sincs az asztalon, így azt mondanám 10 perc után, hogy bevállalom. Biztosan feldobná az éjszakákat. De mivel kevesebb az árkülönbség a 8010 és a 8020 között, mint a 8020 és a 8030 között, lehet, hogy ez esetben is inkább a 8020-ra hajtanék (én mindenképp). A srácok egyébként lazák, kedvesek és segítőkészek voltak. Bármikor szívesen visszatérek hozzájuk.

    Fent említettem, hogy végül csak egy Kürbis-t vettem, mert úgy gondolom, hogy 100 ezerig nem találok magamnak végles közeltéri monitort, átmenetileg jó lesz alapon. Régen "elkövettem azt a hibát", hogy hosszú évekig hifiztem és végül olyan rendszereim voltak, mint Naim elő- és végfok Epos ES14-el, Sugden A21 ProAc Tablette-el, Heed elektronikák Royd dobozokkal. Ezek a rendszerek "sajnos" magasra tették a mércét. Nem költenék el szívesen sok pénzt, számomra nem kielégítő rendszerekre. Főleg, hogy egy JPW Sonata-t apró pénzért megvehetek.

    A péntek este említett búgás végett viszont visszafogom küldeni a Kürbis-t és nem hozok el másikat. Egyelőre maradok a Sennheiser PX 100-II-nél egy cMoy erősítővel. Legközelebb felkészülten megyek vissza a Hitspace-hez (viszek zenéket) és rászánok egy órácskát a Genelec 8020-ra. Esetleg összehallgatnám az M030-al. Az még beleférne egy jövőbeli keretbe, de a 8030-as már nem annyira. Különben is, a dobozok 75-80 centire lennének egymástól, a fülemtől is ilyen távolságra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák