Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • domedee

    senior tag

    válasz ToniSoprano #26214 üzenetére

    A linkelt teszteket én is megtaláltam. De ezeken kívül simán magyarul/angolul nem nagyon volt semmi normális infó a neten. Nekem is bejönne a Hoch (a BT nélküli bőven megteszi), forma/design oldalról. A kis tesókról sem írtak rosszakat. Még árba is beleférne. Amit sajnálok, hogy nem találtam eddig egy tesztet sem, ahol egymás mellett nézték a kettőt, mármin a Hoch vs. Kürbis (3 vs 2 utas verziókat). Azt értem, hogy nem egyszerűbb a 3 utas, de hogy hogyan sikerült megcsinálni ezt egy márkán belül, az azért nem mindegy. Akár egy Microlab Solo 6C/7C esetén is. Hol lett jobb a 3 utas, hol rosszabb. És mennyivel. Mérnökemberféleképpen éppen az zavar, hogy összehasonlító teszt nincs a neten egyszerűen. Semmilyen, se objektív (számszerű, átviteli görbék pl), se szubjektív. Így pedig nem veszi be a gyomrom azt, hogy 3 utast ne vegyél, mert az rossz... Egyszerűen kevés. Ezért biztos sokan fognak csúnyán nézni rám, de így nehéz elfogadni egy kijelentést. Mert lehet, hogy veszít az ember hangminőségben mondjuk 10%-ot (tudom, ez is nehezen számszerűsíthető), de nyerni lehet vele mondjuk hangerőben 15-t, így jobban beterít egy nagyobb szobát a hang.

    Pedig próbáltam hifi-s oldalakon (angol/magyar) is keresgélni, de ott is csak annyi volt, hogy a 3 utas az nehezebb meló. De nuku teszt.

    Néztem a Modecom SHF80-at, arra meg azt írta valaki, hogy az első bass reflex nyílás miatt hajlamos rezonálni a védőháló.+Saját kábeles és nem csiptetős az összekötés a másik hangfallal.
    A Microlab 6C árát már nem költeném rá.
    Így egyelőre a Kürbis van nyerésben. + a Hoch is kapaszkodik. :W Tudom, hiába érvelnek a kollégák itt.

    ''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

Új hozzászólás Aktív témák