Hirdetés

Zenfone blog: A Zenfone 5 dicséretet kapott a DxOMark csapatától

A DxOMark tesztjeit annyira relevánsnak találják a gyártók, hogy ha egy-egy termékük magas pontszámot kap ezen a megmérettetésen, akkor azt nem rejtik véka alá. Most az ASUS örülhet, a friss Zenfone 5 ugyanis kategóriája egyik legjobb összpontszámát hozta össze, ami a jelek szerint remekül illeszkedik az ASUS "we love photo" szlogenjéhez.

A teszt kiemeli, hogy kifejezetten jól teljesít a kamera nappali fényviszonyok között, roppant gyors és pontos a fókuszálás, széles a dinamikatartomány, nem tűnnek el a részletek a feldolgozás során és jellemzően jól találja el a fehéregyensúlyt is az automatika. Ezek a pozitívumok összességében 93 pontos eredményt jelentettek a Zenfone 5 számára, ami ebben az árkategóriában kifejezetten jó eredménynek számít.

A Zenfone 5 kamerájáról egyébként puszta technikai adatok alapján is érdemes beszélni, a hátlapon ugyanis két lencsét találunk. Az elsődleges modul felbontása 12 megapixeles, ez normál látószögű fotók alkotására képes F/1,8-as apertúrával és optikai képstabilizátorral, míg a másodlagos kamera nagy látószögű felvételeket készít, itt F/2,2-es apertúra dolgozik. Általánosságban elmondható (és a korábbi, hasonló képességű kamerákra is zömmel igaz), hogy a széles látószögű modul este kevésbé határozott, ez inkább nappali fényviszonyok mellett ad egy plusz nézőpontot a fotós kezébe, a DxOMark ebben az esetben is erre az eredményre jutott.


[+]

Meglehetősen jó pontszámot kapott a Zenfone 5 a videós képességek értékelésekor is, az eredményeket felfelé húzta a stabilizáció, a fókuszálás, a színhűség és a kontraszt, a vonalélességgel viszont kevésbé voltak elégedettek a DxOMark munkatársai, de az összesített, 86 pontos végső érték szintén a kategória átlagán felüli. Hamarosan mi is kapunk tesztkészüléket, most már nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy nálunk hogyan fog teljesíteni a Zenfone 5.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

  • ASUS Zenfone 5 - a Zen hangja

    Kiürült a középkategória felső szegmense, a Zenfone 5 viszont pont itt próbálkozik. Nincs sok vetélytársa, de azok elég komoly konkurenciát képviselnek.

  • ASUS Zenfone 5z - zendülés

    Az ASUS Zenfone 5z nagyon jó készülék lett, kivéve a multimédiát, mert az csak egyharmad részben. Az ára sem horror, a konkurencia viszont kegyetlen.