Xiaomira már meg is csinálták a Dynamic Island-et

Nem kellett sokat várni, hogy Android telefonokon is megjelenjen az iPhone 14 Pro dinamikus szigete.

Hirdetés

Külső fejlesztő munkájának köszönhetően már létezik olyan MIUI téma egyes Xiaomi mobilokra, melyek képesek úgy játszani az értesítési animációkkal, hogy azzal az iPhone 14 Pro dinamikus szigetét imitálják. A szoftvert már elfogadták, szóval a MIUI témaáruházából állítólag bárki le tudja tölteni és ki tudja próbálni saját telefonján, ha rákeres a “怪脾气UI” névre. Ugyanakkor a Twitteren többen azt írják, kínai ROM kell fusson a telefonon ahhoz, hogy megtalálható és telepíthető legyen a dinamikus témázás.

A megosztott videón Xiaomi 12-n középre lyukasztott kamera körül, illetve Mi 11-en, a bal sarokba lyukasztott kamerával is működik a funkció. Igaz, egyelőre csak értesítéseket és zenelejátszót kezel. A videón látható telefonokon mondjuk csak egy apró pötty található az előlapon, míg az iPhone esetében pirula is maradt a Face ID szenzoroknak, szóval itt nincs annyi elrejtendő hardverelem.

Plusz érdemes megemlíteni, hogy az androidos világban vannak már hasonló dolgok, mint a dinamikus sziget: lebegő értesítések a Samsungon, a kamerát tartalmazó egész felső állapotsáv kifeketítése, lebegő ablakok, de megemlíthető akár az LG V10 vagy V20 is, amik hét és öt évvel ezelőtt második kijelzőt rejtettek a keret felső részében, lényegében a Dynamic Island teljes funkcionalitásával.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés