X10 mini: Különleges szoftverek

Az előző bejegyzésből már kiderült, hogy a Sony Ericsson az X10 mini szoftveres oldalán is sokat dolgozott, melynek következtében egy teljesen egyénire szabott, kiváló kezelőfelülethez jutottunk. De mi a helyzet az egyéb szoftverekkel? Milyen extrák kerültek a készülékre? Ennek járunk most utána.

A főmenü négy oldalból áll, melyek közül az elsőn semmi különöset nem találunk, a böngésző, az album, az üzenetkezelő, a naptár és az ébresztő mind-mind az Android operációs rendszer része. A második oldalon viszont már mindenféle finomságok is előkerülnek, mint például a megjegyzések, mely funkcióit tekintve semmivel sem több, mint bármelyik hasonló alkalmazás, a kezelőfelület viszont az X10 képernyőjének méretét figyelembe véve készült. Az ikonsorban őt kiveti a PlayNow, amit a gyártó többi készülékéről már ismerhetünk - nem összekeverendő a korlátlan zeneletöltést lehetővé tevő PlayNow plus-szal, ez egy "sima" zenebolt. Az FM-rádió kezelőfelülete is nagyon kellemes (bár nem vagyok benne biztos, hogy saját fejlesztés), a Timescape pedig ezen a készüléken is megtalálható. Ez gyakorlatilag nem más, mint egy látványos megoldás a legutóbbi üzenetek, nem fogadott hívások és Facebook bejegyzések követéséhez, benne van az X10-ből már jól ismert Infinite Button is, melynek segítségével bizonyos emberek adattörténetére könnyedén rá tudunk szűrni. Én mondjuk még mindig nem vagyok oda érte, de ez legyen az én bajom.


Timescape és Facebook

A Facebookról már volt szó, gondolom ebből egyértelmű, hogy a készüléken natív kliensprogram is helyet kapott, továbbá YouTube és Google Maps is van - ezek is natívak, nem a böngészőt hozzák fel. A második oldalon található utolsó program a Sony Ericsson Sync, melynek segítségével létrehozhatunk egy fiókot, mellyel többek között a névjegyzéket és a naptár bejegyzéseinket tudjunk szinkronizálni. A harmadik oldalra két Google alkalmazás került (Gmail és Google Talk), plusz itt kapott helyet a japán-svéd gyártó kiváló zenefelismerője, a TrackID is. Itt már két játékot is találunk, az edge az iPhone tulajdonosok számára bizonyára ismerős lesz, kiváló kis ügyességi játék, a Peggle pedig egy érdekes ötvözete a faltörő és a pinball játékoknak.


Játékok: Peggle és edge

Az utolsó oldalra két hasznos üzleti alkalmazás, a RoadSync Calendar és a RoadSync Mail került, ezek Microsoft Exchange ActiveSync protokolt használó alkalmazások, melyek segítségével értelmeszerűen a vállalati oldalon lévő, komoly hitelesítést igénylő push-szinkronizációt oldhatjuk meg. A NeoReader egy kamerát használó vonalkódolvasó alkalmazás, a Wisepilottal pedig a GPS-navigációt oldhatjuk meg. Ennyi lenne a szoftverkínálat, de nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy a készülékre az Android Marketból számtalan egyéb programot is letölthetünk.

Bocha

Azóta történt

Előzmények