Hirdetés

WP blog: Network Speed Test alkalmazás

A napokban egy új alkalmazást adott ki a Microsoft Research, mely a Network Speed Test névre hallgat. Az elnevezés egyértelműen beazonosítja a funkcionalitást, egy egyszerű, ám hasznos programot kapunk, mely a le- és feltöltési sebességek mellett a hálózat késleltetését is naplózza, WiFi és mobilhálózat esetén egyaránt használható. A mérési eredményeket a telefonon tárolja a program, melyeket így később is vissza lehet nézni.

A program felhasználói felülete remekre sikeredett, egy átlátható és funkcionális UI tárul elénk, mely teljes mértékben igazodik a Windows Phone irányelveihez. Fontos megjegyezni, hogy a mérések során keletkezett eredményeket és a készülék néhány adatát a Microsoft anonim módon felhasználja a hálózatminőség feltérképezését célzó kutatás során. Amennyiben a felhasználó beleegyezik, az említett információk mellett az aktuális koordináta is tárolásra kerül.

Az alkalmazás mérete 4 MB, a letöltés ingyenes, a futtatásához Windows Phone 8 szükséges. Beszerezni az alkalmazásbolton keresztül, ezen a linken lehet.

Előzmények