Hirdetés

WP blog: Megérkeztek az első Lumia 1020-szal lőtt fotók

A Nokia múlt csütörtökön mutatta be a Lumia 1020 névre hallgató okostelefont, mely elsősorban a képalkotás terén remekel. A telefon ugyanis egy 41 megapixeles szenzorral van felvértezve, mely önmagában is komoly benyomást kelt, ám mellette számos hardveres és szoftveres ínyencség várja a fotózás szerelmeseit.

Persze a felbontás nem minden, több olyan okostelefon is akad, mely a magas megapixel-érték ellenére az elvártnál gyengébben teljesít. A Nokia azonban már bizonyított a PureView 808-cal, így reményeink szerint a Lumia 1020 is remekel majd ezen a téren. Ezt a tesztfotók is alá tudják támasztani, a bemutató után nem sokkal megjelent néhány az újdonsággal készített felvétel a finnek hivatalos blogján, a Nokia Conversations oldalon.

Persze figyelembe kell venni, hogy ezek speciális képek, melyeket megfelelő körülmények és beállítások mellett készítetek a lehető legjobb minőség elérésének érdekében. Az első két felvétel a nagy látószöget illusztrálja, a harmadik a mozgó részek élességét hivatott prezentálni. A negyedik az úgynevezett bokeh-effektust (azaz a fókuszponton kívüli, homályos részek minőségét) mutatja be, az ötödik fotó pedig a gyenge fényviszonyok melletti teljesítményt demonstrálja. Messzemenő következtetéseket azért korai lenne levonni, az viszont biztos, hogy a fotók igen jól mutatnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények