Hirdetés

WP blog: Befutott az első Lumia 1020 reklámfilm

A Nokia július 11-én, egy nagyszabású sajtótájékoztató keretein belül mutatta be a Lumia 1020 névre hallgató készüléket, mely kimagasló képalkotási képességekkel csalogatja a vevőket. A PureView 808 nyomdokaiban járó készülék a fotózási extrák mellett a Windows Phone 8 rendszer minden extráját is megkapjuk, beleértve a dedikált Nokia-alkalmazásokat. A lényeg viszont a kamera, ezen a téren rendesen átugorja a lécet a finnek újdonsága.

A telefon hátlapján egy 41 megapixeles BSI-szenzor található, mellyel 4:3-as képarány mellett akár 7136 x 5360 pixeles felbontású fotókat is lehet lőni (16:9-es képarány esetén a maximum 7712 x 4352 pixel). Az optika f/2.2-es blendével rendelkezik, hat lencsét használ, a gyűjtótávolság 25 milliméter (16:9) vagy 27 milliméter (4:3). Külön érdekesség, hogy a nagy felbontású fotók mellett egy 5 megapixeles változat is tárolásra kerül, mely az úgynevezett túlmintavételezés (oversampling) eljárás következtében különösen éles lesz. Extraként optikai képstabilizációt (ezt jelöli az angol OIS rövidítés) és Xenon vakut kapuk, a fotók minőségét pedig a finnek saját fejlesztésű 3A algoritmusa (automatikus fehéregyensúly, expozíció és fókusz) javítja.

Hardveres fronton egy sztenderd WP8-mobilt kapunk. A kijelző 4,5 hüvelykes képátlóval és 768 x 1280 képpontos felbontással rendelkezik, a technológia Clear Black AMOLED, mely az extraérzékeny kapacitív szenzor miatt akár kesztyűben is vezérelhető. Hardveres szempontból egy negyedik generációs Qualcomm Snapdragon lapkát kapunk, melyben egy kétmagos, magonként 1,5 GHz órajelű processzor lapul, a RAM mérete 2 GB.

A Nokia természetesen egy óriási reklámkampánnyal készül, a napokban meg is érkezett az első fecske egy rövid tévészpot személyében. A videón megcsodálható a kameraszoftver jócskán átrajzolt interfésze, illetve a formatervben a fényképezőgépekre emlékeztető Camera Grip is tiszteletét teszi. A felvétel alább látható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • Élőben a Nokia Lumia 1020 bemutató

    New Yorkban, magyar idő szerint 17:00-kor mutatta be a Nokia új, fotózásra kihegyezett telefonját, ami technológiájában a PureView-t követi.