Hirdetés

WP blog: Lumia 620 előzetes

A Lumia 820 és 920 után egy újabb Windows Phone 8 alapú mobillal jelentkezett a Nokia, a Lumia 620 a középkategóriában próbál szerencsét. Az újdonság korrekt hardver mellett kedvező árral rendelkezik, így a telefonnak minden esélye megvan a sikerre.

115,4 x 61,1 milliméteres alapterülettel rendelkező telefon műanyag borítást kapott, melyhez 127 grammos tömeg és az átlagnál nagyobb, 11 milliméteres vastagság társul. A hátlap cserélhető, matt plasztikból áll, nálunk egy fekete példány járt, mely mellé kék, zöld, rózsaszín, narancssárga és fehér fedlapokat is beszerezhetünk. Az előlapon egy 3,8 hüvelykes képátlójú, 480 x 800 képpontos felbontású kijelző feszít, mely ClearBlack LCD technológiát használ.

Az előlapi fényképező 640 x 480 képpontos képeket lő, a hátlapi kamera autofókuszos, 5 megapixeles fotókat és 1280 x 720 képpontos felbontású videókat rögzíthetünk vele. Adatkommunikációs szempontból van WiFi (802.11a/b/g/n), Bluetooth (3.0, A2DP-vel), a-GPS és NFC is, a microSIM-et fogadó telefon HSPA-n keresztül 21 Mbps letöltési és 5,76 Mbps feltöltési sebességgel kecsegtet.

A borítás alatt egy negyedik generációs Qualcomm Snapdragon lapka duruzsol, egy kétmagos, magonként 1 GHz órajelű processzort és egy Adreno 305 grafikus gyorsítót tartalmaz. Ezek mellett 512 MB RAM és 8 GB belső tárhely található, utóbbit egy legfeljebb 64 GB kapacitású microSD-kártyával lehet bővíteni. Bár ez a hardver már nem számít csúcsnak, a Windows Phone 8 számára ez bőven elég, több napja használjuk a mobilt, a működési sebesség folyamatosságára nincs panasz.

Miután egy Lumia modellről van szó, a Nokia extra szolgáltatásait előre telepítve kapjuk, azaz többek között a Drive+, Adatátvitel, Transport és City Lens appokkal is számolhatunk. Kártyafüggetlen konstrukcióban már 65 ezer forintért hazavihető a telefon, így jelenleg a Lumia 620 a legolcsóbb WP8-as mobil.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények