Hirdetés

WP blog: Újabb mérföldkőhöz érkezett a Marketplace

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Windows Phone 7 platform alkalmazásboltja, a Marketplace kínálata átlépte a százezer programot jelképező virtuális lépcsőt. A Marketplace-nek mindehhez 20 hónapra volt szüksége, amely egész gyorsnak számít a riválisokhoz képest. Az App Store-on kívül mindegyik szoftverboltot maga mögé utasított a Microsoft piactere, az Apple 16 hónap alatt érte el a bűvös számot. A többieknek ehhez több idő kellett: a Play Store 24 hónap alatt, az Ovi Store 21 hónap alatt, a BlackBerry App World pedig 38 hónap alatt érte el a bűvös számot.

Az AllAboutWindowsPhone weboldal részletesen utánajárt a dolognak, a portál elemzése rengeteg érdekes statisztikát tartalmaz. A 90 ezerről százezerre történő növekedés eléréséhez 33 napra volt szükség, ami azt jelenti, hogy a fejlesztők körülbelül 300 alkalmazást töltöttek fel naponta; összesen egyébként majdnem 24 ezer fejlesztő töltött már fel programot.

Az alkalmazások több, mint 60 százaléka angol nyelvvel operál, a második helyezett Németország (6%), a harmadik pedig Franciaország (5%), legalábbis a nyelvi beállításokat tekintve. A kategóriák szerinti megosztást tekintve a legtöbb szoftver a Szórakozás csapatot erősíti (19 százalék), a második helyen az Eszközök található (15 százalék), a harmadik pedig a Könyvek (13 százalék). A kategóriák szerinti megosztás az alábbi gráfon látható.

A Marketplace játék szekciója igen erős kínálatot vonultat fel, amely az Xbox Live integrációnak is köszönhető. A legtöbb játék a Logikai kategóriában indul (35 százalék), amit az akció és kaland követ 15 százalékkal. Fontos még az ár szerinti bontás is: a kínálat 67 százaléka ingyenes, 23 százaléka fizetés, a maradék 10 százalék pedig ingyenes próbaverzióval rendelkezik.

Azóta történt

Előzmények