Hirdetés

WP7 blog: Marketplace magyarul?

A Mango frissítés elindításával egy időben megújult a rendszer hivatalos oldala is. A Microsoft egy, a Metro UI-ra hajazó felülettel ruházta fel a weboldalt, mint azt a hivatalos Youtube-csatorna újrarazolásakor is tette. A lapon a piros szín dominál, de számunkra sokkal fontosabb tény, hogy immár szinte mindent magyarul is olvashatunk. Sőt, a legtöbb képernyőfotón is magyar feliratokba futhatunk bele.

A felület öt fő részre van osztva, melyek között a felső menüsor segítségével navigálhatunk. A Bemutatás menüpont alatt a rendszer képességeiről olvashatunk, elsősorban a Mango-beli újításokra fókuszálva, a Vásárlás feliratra kattintva pedig a számunkra elérhető készülékek jelennek majd meg. Az Útmutató almenü szintén a Windows Phone 7 ismertetésével foglalkozik, ám itt inkább a súgó-szerű, tippeket és trükköket felvonultató irományok dominálnak.

A Piactér fülre kattintva pedig a Windows Phone 7 saját alkalmazásboltjának kínálatát böngészhetjük. Így a Marketplace számítógépes használatához már nem lesz szükség a Zune szoftverre, azaz akár a weboldalról is vásárolhatunk majd, amint megérkezik a Mango frissítés. Végül elérkeztünk a Telefon almenühöz, amely a saját készülékünkről szolgál részletes információkkal. Elérhetjük továbbá a telepített alkalmazások listáját, az Xbox Live és SkyDrive fiókunkat, valamint az elvesztett mobilok megtalálására és lezárására szakosodott find my phone funkció is helyet kapott az oldalon.

Bár nem tartozik szorosan a témához, de a frissítések érkezését számon tartó Where's My Phone Update is frissült. A táblázat szerint kis hazánkban a kártyafüggetlen készülékek mellett a T-Mobile és Vodafone előfizetéssel rendelkezők is hamarosan számíthatnak az update érkezésére; a telenoros helyzetről egyelőre nincs információnk.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények