2019. március 23., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Okostelefon rovat

Windows Phone 8.1 – egymillió mobilon

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Übergizmo

Több mint egymillió WIndows Phone felhasználó telepítette a Microsoft telefonos operációs rendszerének fejlesztői próbaváltozatát.

Hirdetés

Az április elején, San Franciscóban megrendezett BUILD fejlesztői csúcstalálkozón leplezte le a Windows Phone platform 8.1-es kiadását a Microsoft, mely fejlesztői próbaváltozata egy héttel később már letölthetővé is vált. A hangalapú személyi asszisztenssel, központi értesítési rendszerrel és nagyobb fokú testreszabhatósággal érkező rendszert már a hivatalos bejelentés előtt is komoly érdeklődés övezte, így nem meglepő, hogy az április 10-én útjára indított fejlesztői kiadást ezidáig több mint egymillióan töltötték le, mely az összes használatban lévő Windows Phone mobilok 3,1 százalékát jelenti.

A Microsoft számára egyértelműen pozitív jel a hatalmas érdeklődés, ám fontos megjegyezni, hogy egy ingyenes „kiskapunak” köszönhetően a fejlesztők mellett „rajongók” is hozzáférhetnek az egyelőre nem publikus frissítéshez. A szoftveróriás hivatalos közleménye szerint a Windows Phone 8.1 minden Windows Phone 8 operációs rendszert futtató készülékkel kompatibilis, ám a tényleges elérhetősége a gyártók és a szolgáltatók döntésein múlik. A Lumia modellek tulajdonosai természetesen megnyugodhatnak, hiszen a rövidesen formálisan is a Microsoft kezébe kerülő Nokia telefonos részlege valamennyi piacon lévő készülékére elkészíti a „Cyan” azaz „ciánkék” – vagy ha úgy tetszik „akvamarin” vagy „türkiz” – rendszerfrissítését, mely a Microsoft új platformja mellett az exkluzív Lumia alkalmazások frissített változatát is tartalmazza.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.