Hirdetés

2019. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Okostelefon rovat

Windows Phone – csak Qualcomm processzorral

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: WMPoweruser

A Microsoft a közeljövőben nem tervezi a mobiltelefonos platform más processzorgyártók megoldásaira való kiterjesztését.

Hirdetés

Az Android platform megalkotásakor a Google legfőbb célja a piaci részesedés maximalizálása volt, hiszen a gyártópartnerei számára ingyen elérhető operációs rendszer csak a mélyen integrált online szolgáltatásai révén termel hasznot. A Dalvik motoron alapuló virtualizációs technológiának köszönhetően az Android gyakorlatilag bármilyen hardverre átültethető, melyhez csupán a megfelelő illesztőprogramok jelenléte szükséges. A maximális nyíltságnak persze megvan az ára. A virtuális futtatókörnyezetben futó alkalmazások nem csak lassabbak a gépi nyelvű változatoknál, de a memóriaigényük is magasabb, így a rendkívül olcsó komponensekből „összetákolt” telefonok esetén még a menürendszer gördülékeny működése sem garantálható.

Vineet Durani, a Microsoft indiai részlegének vezetője a Times of India számára adott interjújában leszögezte, hogy az egyre alacsonyabb árszegmens célbavétele ellenére a Windows Phone platform minimális rendszerkövetelményein nem kíván lazítani, hiszen annak legfőbb rendeltetése a megfelelő felhasználói élmény biztosítása. Durani arra is rávilágított, hogy a rendszerint MediaTek processzorokat használó ázsiai gyártópartnerek bevonása sem változtat a kizárólag Qualcomm-alapú termékstratégián, vagyis a legolcsóbb modellekben is Snapdragon processzorok teljesítenek majd szolgálatot. A Microsoft későbbi terveiről nem kívánt nyilatkozni a regionális vezető, annyit azonban elárult, hogy a sikeres együttműködés miatt cége maximálisan elkötelezett a Qualcomm iránt.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.