Viszlát Nokia? Képeken a HMD logós telefonok

Úgy tűnik, a Nokia licenc korszakának vége: HMD Global saját márkás készülékekre fókuszál.

Nem tudom, kinek van meg, hogy a HTC márka a High Tech Computer Corporation rövidítése, a korábbi Nokia munkatársak által Finnországban alapított HMD pedig Human Mobile Devices Global névre hallgat. Ez utóbbi licencelte az elmúlt években a Nokia névhasználati jogot különféle telefonok hátára szitálva, ám nem igazán ment a szekér egyéni karakterjegyek vagy a felhasználói igények telibe trafálása nélkül, az ár/érték arány pedig rendre félrecsúszott.


(forrás: HMD Global) [+]

Úgy tűnik: a Nokia korszaknak vége, és valóban jönnek a HMD logós telefonok, amire korábban is érkeztek már célzások. A Being Guru viszont már tényként kezeli, hogy a finn vállalat a saját brandjére fog koncentrálni, a fenntarthatóságot és felhasználói élményt a középpontba helyezve, a nagyszabású startra pedig a hó végi MWC-n kerül sor, ami ugyebár a Mobile World Congress rövidítése.


(forrás: HMD Global) [+]

A bemutató tehát még odébb van, a HMD honlapján viszont felbukkantak az új dizájnfilozófiát követő készülékek, egyelőre név nélkül, és nem mellesleg az egyik olyan formájú, mint a Galaxy S24 Ultra, a másik pedig, mint az S24. Persze nagy újdonságok a dizájnban már nincsenek, és ha rendben lesz az összeszerelés, illetve a szoftvertámogatás, nem mellesleg pedig az árazás, az európai márka versenyképes régi-új szereplője lehet a mobilpiacnak.


(forrás: HMD Global) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés