Visszahívhatják a Note7-et

Precedens nélküli lépésre szánhatja el magát a Samsung a Galaxy Note7 visszahívásával.

Hirdetés

Ha a koreai források nem tévednek, a Samsung legkésőbb egy héten belül visszahívhatja az eddig kiszállított Galaxy Note7 készülékeket. Mint azt a héten megírtuk, több esetet jelentettek, amelynek során a Note7 lángra kapott töltés közben, valamint szoftveres problémák is felmerültek. A gyártó nem erősítette meg a probléma okát, de a Reutersnek azt elmondta, hogy több helyen visszatartják a szállítmányokat további minőségi felülvizsgálat szükségessége miatt.


[+]

A Samsung belső, anonimitást kérő forrása szerint a vizsgálat kimutatta, hogy a Note7 akkumulátora tehető felelőssé az esetekért. A gyártó elvileg már tárgyal a legnagyobb amerikai szolgáltatóval a visszahívás gyakorlati lebonyolításáról.

A Note6 kimaradt, hetes sorszámmal futott be a Note5 utódja
A kiszállított Note7-ek töredéke lehet csak érintett, ám úgy tűnik, a gyártó nem kockáztat [+]

A dél-koreai Yonhap News Agency nemrég közölte: a Samsung hivatalosan is megerősítette, hogy helyi idő szerint ma délután ötkor ismerteti a vizsgálat eredményeit és jelenti be a Note7 teljes körű, minden piacra kiterjedő visszahívását. A bejelentést Dong-jin Koh (DJ Koh), a Samsung mobilos divíziójának elnöke teszi meg Szöulban.

Update: A három legnagyobb ausztrál szolgáltató (Telstra, Vodafone és Optus) nem várja meg a gyártó hivatalos állásfoglalását, így a Samsunggal való egyeztetést követően ideiglenesen leállították a Galaxy Note7 forgalmazását.

Előzmények

  • Lobbanékony természetű a Note 7

    Miután több bejelentés is érkezett a Samsung legújabb zászlóshajóját érintő szoftveres és egyéb problémákról, a gyártó felfüggesztette a szállítmányokat.

  • Samsung Galaxy Note7 - nézz mélyen szemembe!

    Az S szériához közeledő Note7 kijelöli a csúcs Galaxyk csapásirányát: ívelt kijelző, retinaszkenner, 64 GB tárhely, Android 7 stílusú TouchWiz – ja, és víz alatt működő S Pen, hogy az egyéniségből is maradjon.

Hirdetés