Világító mini mobil érkezik a Unihertztől

A Unihertz Jelly Star lesz a világ legkisebb Android 13-as telefonja. Nem mintha nagy lenne ezért a címért a konkurencia.

95,1 x 49,6 x 18,7 milliméteres ház, 116 gramm, 3 hüvelykes LCD kijelző 480 x 854 pixellel. Az apró okostelefonokat gyártó Unihertz legújabb termékének méretei vannak felsorolva az előző mondatban, a Jelly Star iránti érdeklődés pedig biztosan adott, a cég által elindított Kickstarter program kitűzött ötvenezer dolláros célját alig másfél nap alatt sikerült nyolcszorosan túlteljesíteni. A tervezettek szerint a kampány júliusban véget ér, őszre pedig a tömeggyártással is végeznek és októberben ki is szállítják a készülékeket a támogatóknak / vásárlóknak. Nézzük, mit tud a transzparens kék és piros hátlappal szerelt Jelly Star!

Piros és kék színben lesz elérhető a készülék
Piros és kék színben lesz elérhető a készülék (forrás: Unihertz) [+]

Egyrészt, mint az az előző bekezdésből kiderült, nagyon apró, a ház műanyagból van, a hátlap pedig átlátszó, de az ujjlenyomat-leolvasót és a logót egy-egy fehér fényű LED sor veszi körbe, ezek értesítésjelzőként szolgálnak. A Nothing Phone-hoz vagy a Unihertz Lunához hasonló megoldásról van szó itt is, csak kisebb méretben.


[+]

A fények dinamikusan reagálnak a felhasználó által beállított módon
A fények dinamikusan reagálnak a felhasználó által beállított módon

A hátlap alatt egy MediaTek Helio G99 található, a modemnek pedig megvan a B20-as LTE támogatása, így 4G hálózatokon világszerte képes kommunikálni a telefon. 8 GB memória és 256 GB tárhely (UFS 2.2) is került a Jelly Starba, utóbbi akár microSD-vel bővíthető is, de ha erre nincs igény, akkor két nanoSIM-et tudunk a telefonba tenni. A régi jó dolgokból megmaradt a 3,5 mm-es fülhallgató csatlakozó is (FM-rádióval), sőt, a készülék tetején még egy infravörös port is helyet kapott, amivel távirányítóként használható a készülék.

A szoftver Android 13-ra épül, megvan a teljes Google-csomag, de frissítési ígéreteket nem tett a cég a termék jövőjét illetően. Van viszont NFC is a hátlap alatt, így akár kártyás fizetésre is használható a Jelly Star, a telefon oldalán található USB-C csatlakozó pedig OTG képes. Navigálni a telefon GPS, GLONASS, BeiDou és Galileo hálózatokon tud. A beépített akku nem cserélhető, a 2000 mAh-s telep pedig 10 wattal tölthető.


[+]

A hátlapon egy 48 megapixel felbontású autofókuszos kamera, az előlapon egy 8 megapixeles fix fókuszú kamera található, utóbbi 2D-s arcazonosításhoz is használható. A készülék oldalán a bekapcsoló és hangerőszabályzó gombok mellett van egy programozható gomb is, nincs viszont vezeték nélküli töltés.


[+]

Egyelőre csak a Kickstarteren keresztül lehet támogatni a projektet, jelenleg a 170 dolláros csomag a legolcsóbb. Miután a Kickstarter támogatók megkapták ősszel a készülékeiket, az ajánlott fogyasztói ára várhatóan 200 - 220 amerikai dollár körül lesz a Jelly Starnak a piacon.

Előzmények

Hirdetés