Hirdetés

ViewSonic blog: V350 dual-SIM okostelefon előzetes

Nem sokkal azután, hogy egy tablet és egy digitális képkeret is nálunk járt, kezdenek jönni az izgalmas újdonságok a ViewSonic háza tájáról. Most érkezett a V350 típusjelzésű okostelefon, amely mindenképp egy színfolt lesz a piacon. Ezt annak köszönheti, hogy egy olyan szegmensben versenyez, ami még igencsak ritka: a kétkártyás, Android rendszerű okostelefonok között. Nemrégen volt nálunk egy ilyen képességű, ám kínai noname eszköz és bár a két SIM kezelése rendben volt, de egyébként nem volt épp meggyőző.


[+]

A V350 elég kompakt kis szerkezet, nem akar a hatalmas képernyőjű tepsikkel ringbe szállni. Külsőre alapvetően egy lekerekített, jó fogású, súlyra és méretre is kellemes készülék. Borítása műanyag, hátul kicsit fémes hatású betétet használtak. Mivel ez egy előzetes, prototípus állapotú példány, így a minőséget majd a végleges darabnál nézzük.


[+]

Örömteli a kapacitív kijelző megléte, ahogy az egyéb hardverekben se vall szégyent. A kétkártyás üzemmódon belül érdemes megemlíteni, hogy a SIM1 foglaltnál HSDPA, a SIM2 foglalatnál EDGE a leggyorsabb adatátviteli sebesség.. Kijelzője 3,5”-os, HVGA (320x480 pixel) felbontással, továbbá többujjas érintést is kezel. Ezen felül egy Qualcomm 600 MHz-es processzort, 512 MB RAM-ot és ugyanennyi ROM-ot találunk benne. A hátlapon egy 5 megapixeles, autofókuszos kamera van, ami VGA videó felvételére is képes. Van itt még Bluetooth, WiFi és GPS-vevő is, meg persze microUSB, illetve 3,5 mm-es jack, ezek egyébként is előírások az Androidhoz.


[+]

A hozzánk eljutott példányon az Android 2.2.2-es verziója üzemelt. Nem akartunk nagyon belemélyedni még a szoftverbe, annak nem végleges mivolta miatt, azonban a kétkártyás működést megnéztük, kipróbáltuk és a lent látható rövid videón demonstráljuk is, miként integrálták a rendszerbe a két SIM kezelését. Az feltétlen örömteli, hogy a készülék magyarul szól hozzánk, bár néhol kissé furcsa fordításokkal, illetve angol feliratokkal is szembesültünk. Hamarosan érkezik hozzánk egy végleges változat, melyről a tőlünk megszokott részletes tesztet közlünk majd, illetve érkezőben van a ViewPad 4 is, mely nevével ellentétben nem tablet, hanem szintén okostelefon.


[+]

A tesztkészüléket a Premium Trading Company Kft. biztosította, köszönjük.

Rusi

Azóta történt