Végleg leállt az LG mobilgyára

A vietnami üzem persze nem szűnik meg teljesen, hamarosan átállnak a háztartási készülékekre, és remélhetőleg az alkalmazottakat is meg tudják tartani.

Április 5-én reggel az LG bejelentette, leállnak a mobilgyártással. Körülbelül 20 éves korszakot zártak le ezzel a döntéssel, és bár ez szubjektív szemmel nézve szomorú, a számok az utóbbi időkben tényleg nem az üzletág fenntartása mellett szóltak, az igazgatótanács pedig egy anyagi értelemben reális döntést hozott a lépéssel. Az LG a dolgozóinak még kiárusítja a maradék okosmobilt, a felhasználókat tájékoztatták a frissítések és a terméktámogatás jövőjéről, a telefongyártást pedig közel két hónap ráhagyással, most állították le.


[+]

Vietnamban, Haiphong városban működött az üzem 2015 óta, a konkrét mobiltelefonokon kívül az LG Innotek és az LG Display kameramoduljai és kijelzői is itt készültek, illetve maga az LG tévéket és egyéb otthoni berendezéseket is gyártott itt, a most felszabaduló sorokat pedig szintén ilyen tevékenységekre használják majd, így vélhetően az alkalmazottaik közül sem kell tömegeket elbocsátaniuk. Az LG egyébként továbbra is nagyon erős a háztartási készülékek terén, 6,3 milliárdos árbevételt könyvelhettek el az előző negyedévben, és ha ilyen dinamikusan folytatják, akár top 1 márka is lehetnek a legtöbb háztartási termékkategóriában, világszinten.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés