Üzemidő: végtelen

A PowerWatchot nem kell tölteni. Soha.

California Institute of Technology kutatói megalkották a PowerWatchot, amit konkrétan nem kell tölteni. Soha. A Matrix Industries által fejlesztett óra fejlett termoelektronikus technológiát használ, ami viselőjének testhőjét hasznosítja. Ezzel együtt például a kalóriafelhasználás is tökéletesen pontosan mérhető. Ismerve a kalória pontos definícióját, mondjuk ez nem meglepő. Jelenleg két modell érhető el ugyanazzal a funkcionalitással, csak eltérő megjelenéssel párosítva, valamint egy új verzió is előrendelhető, ami kibővített képességekkel bír.

A PowerWatch jelenlegi formájában aktivitáskövetésre alkalmas, ami a lépésszámot, az elégetett kalória mennyiségét és az alvás minőségét képes regisztrálni, amit csatlakoztatott iOS vagy Android eszközön is nyomon követhetünk a PowerWatch alkalmazáson keresztül. Célokat beállítani szintén itt tudunk, eredményeinket pedig meg is oszthatjuk azokkal, akikkel szeretnénk. A zenevezérlés szintén adott.


[+]

Az óra inaktív állapotba kerül, ha levesszük, az adatok a belső memóriában tárolódnak, felvételkor pedig onnan folytathatjuk, ahol abbahagytuk. A készülék jelzi, hogy a testhőmérsékletünk változása mennyi energiát termelt, lényegében ez a töltöttségi érték mutató, amit az  1,2 hüvelykes óralap dizájnjába integráltak. Ez egyébként személyre szabható a rendelkezésre álló számlapok variációs lehetőségein belül.

Mivel a készülék nem igényel hagyományos értelemben vett töltést külső áramforrás csatlakoztatásával, a 46 x 12,5 milliméteres tokozás masszívan szigetelt, ami a PowerWatch esetében 50 méteres vízoszlop nyomásának is képes ellenállni, feltehetően a legmagasabb vízállósági szabványnak megfelelő eszköz jelenleg.


[+]

Az új modell, a PowerWatch X szintén ősztől lesz elérhető és a külső megjelenésen kívül képességeiben is fejlődik. Az óratest 50 x 13,5 milliméteresre növekszik, ami alapvetően még mindig nem egy kifejezetten nagy méret az okosórák körében, viszont a PowerWatch funkcióin kívül már értesítések megjelenítésére is képes lesz, valamint a vízállóság 200 méterig garantált. A tömeg ezzel együtt mindössze 10 grammal nő, 60-70 gramm közötti értékre.


[+]

A kijelző egyébként nem biztos, hogy monokróm, könnyen elképzelhető, hogy a fekete-fehér megjelenítés csak a formaterv része és nem képességbeli hiányosság. A koncepció egyébként nem új, mármint a hordható, és hordozható eszközök energiaigényének alternatív kielégítése, folytak - meg valószínűleg folynak is - kísérletek a mozgási energia elektromos árammá alakítására, viszont a Matrix oldotta meg először, hogy kereskedelmi forgalomban is kapható termék alternatív energiával üzemelhessen.


[+]

Az sima ezüst és teljesen fekete, Black Ops fantázianevű PowerWatchok katonai minősítéssel rendelkező szíjjal jelenleg 139 és 159 dolláros áron rendelhető elő, ami aktuális árfolyamon 37 ezer forint, a speciális, Black Ops kiadás esetében pedig 42 ezer forintnak megfelelő össze, egyéb terhek nélkül. A továbbfejlesztett PowerWatch X 48 ezer forintos áron biztosítható be, egyébként kedvezmény nélkül sem éri el a 70 ezer forintos határt. A legolcsóbb megoldás is megáll nettó 45 ezer forintnál.

Hirdetés