Unalmas kameraszettel és por elleni védelemmel jöhet a Z Fold5

Fontos külső elvárást pipálhat ki a Samsung következő tablet/telefon hibridje, a fotós csomagot viszont újrahasznosítja.

Mindenki hajlítható képernyős telefonnal készül, úgyhogy a tavalyi ráncfelvarrás után ideje a piacvezető Samsungnak felkötni a gatyáját. Az egyik szerkesztőségi vágy a két Oppo Find N-t tablet/telefon sorozatot tesztelve egy olyan foldable kategória elterjedése, amely méretben épp a nagyobb Z Fold4 és kezesebb Z Flip4 között helyezkedik el félúton, hogy sose legyen kényelmetlen a kezelés, mégis elég nagy legyen mindkét képernyő.


Ideális méretű foldable az Oppo Find N2, de por- és víz elleni védelmet nem kapott [+]

No name néven tevékenykedő, twitteres kémforrás szerint ugyan a Samsung faragni fog 9-12 grammot a Z Fold4 tömegén cseppformájú zsanért használva, amit egyébként a Z Flip5 is megkaphat, a tavalyi képátlók maradhatnak, így aligha ered a gyártó a középméretű Oppo nyomába, hacsak nem rukkol elő még egy modellel. Sőt: az ismerős dizájn mellett a Z Fold5 az unott, 50 + 12 + 10 megapixeles hátlapi kameraszettet is átveheti tavalyról normál, ultraszéles és 3x-os teleobjektíves rendszerben, persze nem ez egy összecsukható mindenes főprofilja.


A Z Fold4 a vizet kívül tartja, a por viszont még bejuthat a házba. A folytatás ezt is megoldhatja [+]

Ehelyett kipipálhat egy kulcsfontosságú tulajdonságot: az IPX8 védelem által biztosított és hasznos vízállóság mellé a Z Fold5 a por elleni védelmet is hozzárakhatja. Ez kulcsfontosságú lépés lehet, mert nem egy olyan hajlítható képernyős telefonnal találkoztunk az évek során, amelynek a zsanérja beengedte a port és a koszt, ennek pedig recsegés, esztétikai kellemetlenség vagy épp nem teljesen jól nyíló és záró mechanizmus lett a vége. Egy (vagy két) IP-alapon por- és vízálló Galaxy foldable konkrét piaci előnyt jelenthet amellett, hogy a Samsung mindenki másnál több összecsukható telefont tud gyártani, és az összeset sikeresen értékesíti.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés