Lendületben az iPhone, a koronavírus viszont az egész piacot hátráltathatja

Rekordszámokat hozott az Apple első 2020-at pénzügyi jelentése, amely 2019 utolsó három hónapjának sikereit foglalja össze.

Hirdetés

A nagyvállalatok pénzügyi negyedévei nem feltétlenül követik a naptárat – így lehet az, hogy a 2020-as első Apple pénzügyi negyedév 2019 december 28-án zárult, és az azt megelőző három hónap eredményeit vizsgálja. Az almás vállalat ez alatt rekordnak számító, 91,8 milliárd dolláros árbevételre tett szert (28,2 billió forint), 22,2 milliárd dolláros nettó nyereséggel (6,8 billió forint). Különösen jól fogytak az iPhone-ok, azon belül is a 11-es modellek, de a hordozható eszközök és a szolgáltatások is szépen tejeltek.


Az iPhone 11 rendkívül jól fogy [+]

Bár az Apple lendületben van, elemzők szerint a vuhani eredetű koronavírus, tudományos nevén a 2019-nCoV termelési és leszállítási gondokat okozhat az egész mobilpiacon. Az Apple-nek akadnak vuhani beszállítói, és számos üzeme működik olyan kínai tartományokban, ahol növekvő számban van a fertőzöttek száma. Cupertinónak ugyanakkor sokrétű beszállítói hálózata van, hogy az esetleges kieséseket pótolja. Egyelőre az Apple is vizsgálja a koronavírus potenciális piaci hatásait, miközben a Kínai Népköztársaság hatalmas erőforrásokat fordít a betegség terjedésének lassítására.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Új generációs töltőtok érkezett az iPhone 11-hez

    Az Apple az iPhone 6s-hez, a hetes szériához és tavaly is kínált gyári töltőtokot, idén viszont új funkciókat is integrálnak.

  • Apple iPhone 11 Pro Max - tiltott gyümölcs

    A legjobb almás telefon új szintre emeli a vízállóságot és a multimédiás élményt, az iPhone 11 mellett azonban nem biztos, hogy megéri bűnbe esni.

Hirdetés