Újabb források is megerősítették a Nexus 4 érkezését

A Google október 29-én egy nagyszabású sajtóeseménnyel készül, melyen az előzetes értesülések és pletykák alapján új Nexus készülékek bemutatása is várható. A Samsung gyártmányú Nexus 10 táblagép megjelenése mellett egy új referenciamobil debütálása is igen valószínű, az LG gyártmányú telefon érkezését már több nemhivatalos forrásból is megerősítették. A legerősebb bizonyíték talán most érkezett, az angol illetőségű Carephone Warehouse webáruház ugyanis felvette a kínálatába a koreai gyártó újdonságát. Az aloldal természetesen csak nagyon rövid ideig élt, néhány szemfüles látogató azonban azonnal kiszúrta a Nexus 4 névre hallgató készüléket.

A webáruházban látottak nagyjából megegyeznek az előzetes szivárgásokkal. A 68,7 x 133,9 x 9,1 milliméteres méretekkel rendelkező készülék egy 4,7 hüvelyk képátlójú, 1280 x 768 képpontos felbontású, Gorilla Glass 2-vel védett kijelzőt kapott, a borítás alatt egy negyedik generációs Qualcomm Snapdragon S4 Pro lapkakészlet duruzsol. A processzor négymagos, az órajele magonként 1,5 GHz, a RAM mérete 2 GB, a belső tárhely 8 GB kapacitású.

Hirdetés

Fontosabb adat viszont, hogy a referenciakészülék az Android rendszer 4.2-es verzióját futtatja, mely továbbra is Jelly Bean néven fut, tehát égbekiáltó újdonságokra nem érdemes számítani. Két új funkcióra viszont fény derült: a Gesture keyboard egy újfajta szövegbeviteli módot jelölhet, a 360 degree camera pedig valószínűleg a fényképezővel kapcsolatos újdonságokat jelöli. A webáruház szerint az előrendeléseket már október 30-án, egy nappal a sajtótájékoztató után szállítják.


[+]

Időközben a készülék kézikönyve is elérhetővé vált az LG hivatalos weboldalán egy rövid időre, melyen az oldalsó interfészek, gombok és egyéb fizikai elemek is jól látszanak. A kézikönyv már nem érhető el a dél-koreai gyártó weboldalán, de innen le lehet tölteni. Ez alapján a 8 GB kapacitású kivitel mellett egy 16 GB-os háttértárral szerelt modell is piacra kerül majd, illetve lehetséges, hogy vezeték nélküli töltésre is alkalmas lesz az eszköz.

Természetesen a fentieket érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen sem a Google, sem az LG nem erősítette meg a leírtakat. Szerencsére már nem kell sokat várni a hivatalos álláspontokra, a keresőóriás sajtótájékoztatója október 29-én, azaz hétfőn kerül megrendezésre; természetesen mi is élőben közvetítjük majd a bejelentést.

Azóta történt

  • Nexus 4 – Android 4.2 alapokon

    Az előzetes várakozásoknak megfelelően HD kijelzővel és Snapdragon S4 Pro processzorral felvértezett Android 4.2 Jelly Bean referenciamobillal rukkolt elő az LG.

Előzmények

Hirdetés