Hamarosan bemutatkozik a Huawei Mate 40

Bár elmaradt az új Kirin lapka premierje és hatályba lépett a chipeket érintő amerikai korlátozás, a Huawei tovább folytatja a Mate 40 család előkészületeit.

Az IFA kiállításra várta a szakma a 9000-es sorozatú Kirin chipset premierjét, amely a Mate 40 szériában ketyeghet, ám az új lapkakészlet nem mutatkozott be, így az Apple A14-é lett az 5 nm-es gyártósori elsőség. A Huawei chip állítólag ugyanazon az 5 nm-es TSMC node-on készült, mint az almás lapka – egészen szeptember 15-éig, amikor hatályba lépett a Trump-adminisztráció legújabb rendelete, amely elvágta a sencsenieket az amerikai technológiákat használó gyártópartnerektől.

A Mate 40 Pro
A Mate 40 Pro, nem hivatalos renderképen (forrás: OnLeaks / PriceBaba) [+]

Elvileg sikerült az 5 nm-es chipekből tekintélyes mennyiségű készletet felhalmozni, az elmaradt bejelentés ugyanakkor arra utalt, hogy csúszhat a Mate-ek eredetileg októberre várt premierje. A GSM Arena szerint az a forgatókönyv is előállhat, hogy bemutatkozik ősszel ugyan a család, ám a nemzetközi értékesítés 2021 elejére csúszik. Richard Yu azonban eloszlat minden kételyt:

A Huawei fogyasztói üzletágának vezére megerősíti: a következő Mate készülékek hamarosan elstartolnak, igaz: hivatalos dátumot még nem közölt a vezérigazgató. Akárhogy is: a megjelenéshez mindenképp be kell szereznie a telefonoknak egy rakás engedélyt, és NBTC, illetve az EEC minősítés után a Mate 40 Pro NOH-NX9 kódnéven a Bluetooth Launch Studio szignóját is megkapta.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés