Újabb koncepció - Z1000i "Aphrodite"

A korábbi koncepciók alapján valószínűleg sokan várják ByB kolléga újabb alkotását. Nos, megszületett, mégpedig a Z1000i "Aphrodite" névre hallgató, nőknek szánt modell. Várjuk a hölgyek véleményét a fórumba, a készülékről pedig beszéljen a tervező:

Nőknek tervezni nehéz és boldogságos folyamat! Megérezni az ellenkező nem vágyait, kiváltság; látni az örömüket, határtalan érzés... Őket nem lehet „holmi” érintőképernyővel és bonyolult csúsztató mechanizmussal lenyűgözni, illetve: csak akkor, ha maga a technika az érzelmek kifejezőeszköze.

Telefonommal a Bang & Olufsen különc mobilját vettem célul. De míg az ő készülékük abszolút unisex, addig az enyém kimondottan nőknek lett tervezve. A neve illik a Sony Ericsson mai és az általam elképzelt 1000i sorozatba: Z1000i – Aphrodite.


Belülről - nyitott és sík állapotban

 

Formavilágával, a már elkezdett úton haladtam tovább, a minimal-hightech koncepciót fokozott mennyiségű érzelemmel töltöttem meg. A méreteket (zárva: 50x50x13mm, nyitva: 100x50x6mm), pedig a női kézhez és az ékszerként (akárcsak egy Swarovski nyaklánc) való viseléshez alakítottam.

A telefon technikai különlegessége, a háromféle használati üzemmódban rejlik: összecsukott, nyitott és sík. (A mozgást motor végzi.) Utóbbi állapotban, a két érintőképernyős kijelző középre csúszik és a beépített ledek segítségével, tökéletesen használható, mint sminktükör. Természetesen bármilyen multimédiás funkcióhoz is jól jön a hatalmas kijelző (tükör is egyben).


Kívülről - kézmelegítő, óra, érzelem és állapot funkciók

 

Ennél a telefonnál is szeretném kihasználni az új elképzelésemet a vezeték nélküli adatátvitelről. A telefon a hőmérsékletünk, szívverésünk és egyéb adatok alapján jelzi számunka, vagy akár a külvilág felé is, aktuális lelki állapotunk.

És, hogy a gyengébbik nem számára még inkább szerethető legyen a telefon, beépítettem egy kézmelegítő funkciót. Bekapcsolásával szabályozható a telefon hőmérséklete, ami főleg őszi és téli napokon adhat egy kis melegséget az eldermedt ujjaknak és lelkeknek...

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés