Újabb kínai másolat: ezúttal az Anycall az áldozat

A Kínai telefonok támadása c. cikkünk után egy újabb kelet-ázsiai csodáról számolhatunk be: íme az Anycall nem létező, 838-as modelljének koppintása!

Specifikációja alapján a telefon elég jónak néz ki. Operációs rendszere a képek alapján Windows Mobile, ám hogy melyik verzió, azt nem tudni. Kijelzője 3 hüvelyk átmérőjű, QVGA felbontású, a GSM modul két sávos (800/1900MHz). A belső memória 64MB méretű, ám elvileg jár hozzá egy 512MB-os memóriakártya is. Multimédiás tulajdonságai szintén nem rosszak, kamerája 3 megapixeles (reméljük ezt nem egy VGA felbontású kép felnagyításával éri el), az MP3/WMA audiófájlok mellett elboldogul a DivX-es AVI, valamint az MPEG4 fájlokkal.

Ám a készülék nem emiatt érdekes, hanem kialakítása miatt: a felső rész ugyanis három irányba is elcsúsztatható. Felfelé tolva előbukkan a numerikus billentyűzet, valamint egy nagydarab d-pad. Oldalirányba csúsztatva előbújuk a d-pad társa, 4 játékgomb, valamint egy hangszóró, ha pedig egyszerre mindkét irányba szeretnénk eltolni a kijelzőt, a telefon akkor sem esik szét (bár ki tudja), hanem ezek mindegyike látható lesz. Kissé kiábrándító viszont, hogy a 104,8 x 54 x 24 mm méretű telefon tömege mindössze 102 gramm, tehát valószínűleg nem a minőségi anyaghasználattal lehet a legjobban jellemezni. A hátlapon található PSP logót pedig még nem is említettük (ebből pedig már egyértelmű, hogy egyszerű hamisítvánnyal van dolgunk, hiszen az Anycall a Samsung márkája, míg a PSP a Sony háza tájáról érkezik).

 

 

 

 

 

 

Azóta történt

Hirdetés