Újabb HSDPA hálózat a Nokiától

A vezető cseh mobilszolgáltató, az Eurotel Praha, spol. s.r.o. elindította Csehország első HSDPA (nagysebességű letöltés csomag hozzáféréssel) hálózatát. A Nokia által szállított megoldással a Telefónica és az O2 leányvállalataként működő Eurotel költséghatékonyabban üzemeltetheti hálózatát, és gyorsabb mobil adatszolgáltatásokat kínálhat ügyfelei számára.

"Örömmel jelentünk be ismét egy figyelemre méltó újdonságot: ezúttal a mobilszolgáltatók közül elsőként indítunk be Csehországban HSDPA szolgáltatásokat, például gyorsabb nemzetközi adatkapcsolatot biztosítunk"
mondta Salvador Anglada, az Eurotel Praha, spol. s.r.o. vezérigazgatója. "A Nokia HSDPA megoldásával a jelenlegi gyors adatkapcsolatnál kétszer nagyobb letöltési sebességet kínálhatunk ügyfeleinknek."

"Nagy örömmel támogatjuk az Eurotelt a HSDPA szolgáltatások elindításában, amely Csehország és az egész Telefónica Group számára fontos mérföldkövet jelent" mondta Pentti Tolonen, a Nokia Networks üzletágának igazgatója. "A Nokia HSDPA megoldásával tömegesen elérhetővé válnak a mobil multimédiás szolgáltatások, és a rendszer a Nokia fejlett rádióhálózati technológiának is jó példája."

A Nokia eddig 58 ügyfelével kötött WCDMA 3G szerződést. A Nokia nagyteljesítményű HSDPA rendszere a Nokia WCDMA hálózatok egyszerű, költséghatékonyan és gyorsan telepíthető szoftverfrissítése. Az első szakaszban a Nokia HSDPA átlagos adatsebessége 1-2 Mb/s lesz. A Nokia világszerte megkötött húsz, ebből kilenc nyilvánosságra hozott szerződésével a HSDPA piac vezetője.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés