Hirdetés

2019. március 19., kedd

Gyorskeresés

Új kameramóddal érkezik az iOS 10.1

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: 9to5Mac

Az első jelentős iOS 10-es rendszerfrissítés nyílt bétájában ki is próbálható a portré mód, de csak a dupla hátlapi kamerás iPhone 7 Plusszal.

Hirdetés

Számos újdonsággal indult útjára az iOS 10, melynek a startját mindjárt jó pár hibajavítás követte, de a háttérben már az első komolyabb frissítés is tesztfázisban van. Az egyik legfontosabb újítás a legutóbbi iPhone bemutatón már demózott portré mód, amely bokeh, vagyis elmosott háttér effektet kölcsönöz a fényképeknek. A dolog hátulütője (azon túl, hogy az iOS 10.1 és maga a mód is béta fázisban jár egyelőre), hogy ez az effekt csak az iPhone 7 Plusszal érhető el, hiszen csak annak van két kamera a hátlapján.

Instrukciók is járnak: a lefényképezni kívánt illetőtől vagy tárgytól valamennyire hátra kell lépni, hogy a telés kamera rá tudjon fókuszálni, ám nem messzebb 8 lábnál (nagyjából 2,5 méternél), és a rendszer már az élőképen elmossa a hátteret. A dolognak megvannak a korlátai, például, ha a felhasználó a háttérre fókuszál, hiába várja az előtér elmosását, az effekt fordítva nem működik, hanem jelez a rendszer: legyen a téma legyen 8 lábon belül. Az iOS 10.1 egyéb apróságokat és hibajavításokat is tartalmaz, a publikus béta pedig azt jelenti, hogy közel a közzététel.

Hirdetés

Azóta történt

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.