Csak semmi pánik!

A watchOS 7 elvileg már a pánikrohamokat is előre jelzi, tanácsokkal ellátva a felhasználót a helyzet kezelését illetően.

Egyre több információ utal arra, hogy a watchOS 7-tel várható Apple Watch Series 6 új funkciókat, elsősorban véroxigénszint-mérést fog kínálni. Hardveresen egyébként már az első Apple Watch optikai pulzusszenzora is alkalmas lett volna a vér oxigéntelítettségének mérésére, így nem kizárt, hogy az új szoftververzióval a korábbi és aktuális modellek is megkapják ezt a képességet. Az SpO2 mérés az alváskövetés során is hasznos, ami szintén újdonságnak ígérkezik.


(forrás: Semmelweis) [+]

A legújabb pletykák alapján viszont az Apple Watch 6 már a pánikrohamokat is jelezheti, amihez szintén szükség van véroxigénszint-mérésre. A speciális algoritmus az új szenzor adatai alapján próbálja meg érzékelni a hiperventilációt, ami emelkedett pulzusszámmal és szapora légzéssel jellemzően megelőzi a pánikrohamokat. A készülék tanácsokkal és légzőgyakorlatokkal mérsékelheti a kellemetlen tüneteket és csökkentheti egy esetleges baleset kockázatát, mondjuk vezetés közben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • A watchOS-t is felturbózta az Apple

    Az iOS 14 mellett a watchOS 7 is bemutatkozott, ami főleg új egészség, wellness és fitnesz funkciókat kapott.

  • Megjelent a WatchOS 7 nyílt bétája

    Alváskövetés, kerékpáros navigáció, még több testreszabási lehetőség, és számos apróság jellemzi az almás óra történetének első, bárki számára elérhető bétáját.

Előzmények

Hirdetés