Új akkumulátortechnológiák az LG-től és a Samsungtól

Hirdetés

A hardverek szélsebesen fejlődnek, akárcsak az okoskütyük funkcionalitása, az akkumulátortechnológia az elmúlt években azonban nem változott meg alapjaiban, hiába számos ígéretes próbálkozás. Nemcsak az egységnyi térfogatban eltárolható energia mennyisége, az újratöltés gyorsasága és az elfáradás időtartama okot fejtörést, hanem a közelgő, hajlítható és hajtogatható eszközökkel való kompatibilitás. Az LG és a Samsung is demonstrált már korábban hajlékony akkumulátort, sőt: a G Flex és folytatása is ilyennel került piacra, persze azoknak csak kicsit kellett meghajlaniuk. A koreai InterBattery 2015-ös eseményen most mindkét gyártó demonstrálta legfrissebb technológiáit.

Samsung Stripe és Band akkumulátorok
Samsung Stripe és Band akkumulátorok

A Samsung SDI két megoldást mutatott meg: a hosszúkás Stripe, vagyis szalagakkumulátor mindössze 0,3 milliméter vastag, a korábbiaknál több energiát képes tárolni és olyannyira hajlékony, hogy nyakláncok, hajpántok vagy akár pólók része lett, az utóbbi nyilván aktivitásmérő kütyükkel összefüggésben. A Band vonal szintén hajlékony lesz, és az okoskütyükbe szánja őket a Samsung, például vékony karperecekbe. Az ilyen telepek állítólag 50 ezer hajlítást kibírnak karra csatoláskor.

Apró és jól illik az okosórákba az LG új, hatszögletű telepe
[+]

Az LG Chem a „kábelakkumulátor” továbbfejlesztett változatát demonstrálta, amely most már félbehajtható a telep sérülése nélkül, így szintén számos okoskiegészítőben felbukkanhat. Emellett a nyáron bemutatott, hatszögletű akkumulátorukat is újból demózták. Az ilyen telepek az alakjuk miatt jobban passzolnak a kör alakú okosórákhoz, mint négyzetes társaik. Azt egyelőre nem tudni, hogy a fenti technológiák mikor jelennek meg a polcról leemelhető készülékekben.

Előzmények

  • LG G Flex 2 - (sz)ívlapát

    A második ívelt telefonja sokkal jobban sikerült az LG-nek, mint az első, pedig az sem volt rossz. Most viszont elvileg minden tényleg a helyére került, a végeredmény impozáns, de nem tökéletes.

  • Samsung Galaxy S6 edge - felívelés, gól

    Az S6 edge szemrevaló külseje senkit ne tévesszen meg: az ívelt kijelző alatt őserő dolgozik. A Samsung ezúttal tényleg mindent beleadott, de vajon az akkumulátor tudja-e tartani a lépést?

Hirdetés