Tovább él a One, itt az S9

Nem sokkal ezelőtt írtuk meg, hogy minden bizonnyal a One jelzést száműzi a felső kategóriás készülékek nevéből a HTC. Erre most alaposan rácáfolt a tajvani vállalat, hiszen bemutatkozott a One S9, ami egy egész népes családhoz csatlakozik, kezdve a One M9-től egészen az A9-en és az E9-en át egészen az X9-ig.


[+]

A külső jegyeket figyelembe véve egy keverékről beszélhetünk, hiszen a hátlap például stílusjegyeket örökölt a HTC 10-ből, illetve mondjuk a One M9-ből is, de igazán egyikhez sem hasonlít. Az biztos, hogy az előlapon egy 5 hüvelykes, Full HD felbontású kijelző kapott helyet, a Super-LCD panelt meglehetősen vastag káva öleli körbe, főleg alul és felül maradt sok kihasználatlan hely. Hardver szempontjából a gyártó a MediaTek Helio X10 chipset mellett tette le a voksát, a processzorban nyolc darab 2 gigahertzes Cortex-A53 mag ketyeg, méghozzá 2 gigabájt RAM társaságában.


[+]

A fényképezni vágyók a hátlapi 13 megapixeles, f/2.0 rekesztértékű, 28 milliméter ekvivalens, optikai képstabilizátorral ellátott kamerában élhetik ki magukat. Szelfizni is lehet, méghozzá a 4 megapixeles, f/2.0 apertúrájú UltraPixel szenzornak köszönhetően.

A One S9 144,6 x 69,7 x 10,1 milliméteres dimenziói szinte teljesen megegyeznek a One M9-cel, ahogy az 2840 milliamperórás akkumulátor terén sincs változás. Az előlapon BoomSound sztereó hangszóró ordibálja le a hajunkat, az ujjlenyomat-olvasó azonban kimaradt.


[+]

A One S9 kilenc Cat.4-es LTE csatornát támogat, van 802.11a/b/g/n/ac-s WiFi, Bluetooth 4.1, GPS (GLONASS és Beidou). A készülék Marshmallow operációs rendszerrel és Sense felülettel startolt el, Németországban már listázták is, méghozzá a konkurensekhez képest igencsak borsos, 499 eurós áron, ami a szokásos adóterheket nem számolva 155 ezer forintot jelent.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

  • HTC One A9 - arany(áras) középút

    Újabb készülék visszhangját határozzák meg bizonyos formai hasonlóságok, pedig bőven vannak az A9-nek érdemei. Az árazást viszont nagyon, de nagyon elmérték.

  • HTC One M9 - meleg fogadtatás

    Megérkezett a fémházas One termékcsalád harmadik tagja 20 megapixeles kamerával és következő generációs, ám nem éppen problémamentes rendszerchippel.

Hirdetés