Tovább bírják az iPhone 15 akkumulátorok

Kétszer nagyobb ciklusélettartammal számol a gyártó, volt is tér a fejlődésre.

Kitűnő telefonokat gyárt az Apple, és főleg a nagy modellek, azaz az iPhone 15 Pro Max és Plus bírja sokáig egy töltéssel. A korábbi modellek azonban számtalan olyan kritikát kaptak, miszerint a lassú töltés ellenére hamar elhasználódik az akkumulátoruk, vele pedig váratlanul gyorsan csökken az üzemidő, ami sok esetben önköltségen történő cserére szorul.

Állandó megjelenítés halovány kijelzővel, lejátszóval és az időzítővel
Remek üzemidővel indított az iPhone 14 Pro Max, ám sokaknál idejekorán csökkenni kezdett a kapacitás [+]

A piac 80%-os kapacitásnál határozza meg az akkumulátorélettartam végét, és az Apple az iPhone 14 család esetében 500 töltési és lemerítési ciklusban határozta meg a telepek élettartamát, ami elég alacsony. Ez persze leginkább minimális szám, ami kitolható a töltöttséget 30-80% között tartva, illetve a kiemelkedően alacsony vagy magas hőmérsékletek elkerülésével, de rosszul bánva at akkumulátorral az előbb is elhasználódhat.


Hosszabb ciklusélettartammal kalkulál az Apple az iPhone 15 család esetében[+]

A jó hír az, hogy az Apple az iPhone 15 család esetében már 1000 ciklusra tervezett akkumulátorokról beszél valós használatot szimuláló tesztek alapján, az üdvözölendő változást pedig a komponensek és a töltésvezérlés oldaláról történő előrelépések hozták el. Egy ciklus eléréséhez amúgy nem kell a telefont teljesen feltölteni és lemeríteni: két 50%-os töltés 30% és 80% között is egy ciklust teszt ki, és érdemes is a nevezett tartományban tartani a teljes töltésre és lemerülésre érzékeny lítium-ionos akkumulátorokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés