TomTom térképeket licencel az Apple

Az Android és az iOS operációs rendszerek egyre kiélezettebb háborúja miatt egyáltalán nem meglepő, hogy az Apple lépésről lépésre igyekszik megszabadulni a Google szolgáltatásaitól, hiszen nyilvánvalóan áttételesen sem szeretné finanszírozni a legnagyobb rivális ökoszisztéma fejlesztését. Az iOS 5-ben leleplezett Siri például a Wolfram Alpha keresőszolgáltatása köré épül, míg az iOS 6 navigációs szolgáltatása a Google térképszoftverét is száműzte az operációs rendszerből. Az Apple saját navigációs szolgáltatásának háttere számos kérdést vetett fel, ám mint kiderült, a látványos 3D navigációs szolgáltatás mögött a TomTom által felvásárolt C3 Technologies áll. A holland gyártó egy szűkszavú sajtóközleményben is megerősítette, hogy térképeket és ahhoz kapcsolódó tartalmakat licencel az Apple számára, de a megállapodás részleteiről semmilyen további információt nem kíván nyilvánosságra hozni.

Azóta történt

Előzmények

  • Bemutatkozott az iOS 6

    Facebook integrációval, továbbfejlesztett személyi asszisztenssel, autós navigációval és számos újdonsággal érkezik az Apple új mobiltelefonos platformja.

  • iOS 6 – Apple navigációval

    Az Apple saját fejlesztésű 3D térképe, közösségi útinfó szolgáltatása és hangos navigációja veszi át a Google Maps helyét az iOS készülékekben.

Hirdetés