iOS 6 – kaméleon állapotsorral

A San Franciscóban bemutatott iOS 6 az Apple állítása szerint több mint kétszáz újdonsággal kecsegtet, ám ezek közül csak pár tucat jelent komolyabb változást, míg a többi csupán apró kényelemfokozó vagy épp látványvilág fokozó apróság lehet. A Reddit szerint az utóbbi kategóriába tartozik az állapotsor kaméleonszerű színváltó képessége is, mely az éppen futó alkalmazás színvilágára is képes ráhangolódni. Maga a „színkövetés” nem automatikus, hanem a fejlesztőknek kell engedélyezni azt, illetve néhány alkalmazás felismerésekor az egyelőre béta állapotú iOS 6 önmagától is képes átállni. A sokak számára alig észlelhető változás természetesen nem nevezhető világrengető újdonságnak, inkább csak a kezelőfelület elemeinek harmóniáját fokozza tovább.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • TomTom térképeket licencel az Apple

    Az iOS 6 navigációs szolgáltatásainak gerincét jelentő térképeket és egyéb tartalmakat a TomTom biztosítja.

  • Bemutatkozott az iOS 6

    Facebook integrációval, továbbfejlesztett személyi asszisztenssel, autós navigációval és számos újdonsággal érkezik az Apple új mobiltelefonos platformja.

  • iOS 6 – Apple navigációval

    Az Apple saját fejlesztésű 3D térképe, közösségi útinfó szolgáltatása és hangos navigációja veszi át a Google Maps helyét az iOS készülékekben.

  • Ma debütál az iOS 6

    A WWDC 2012 konferencia helyszínének díszletei is megerősítették az iOS platform következő változatának leleplezését.

Hirdetés