Többéves csúcstáblákra is megjött a One UI 5.1.1

Vele együtt a praktikus, új gesztusfunkciók is befutottak.

Onnan lehet tudni, hogy a Samsung kiemelt figyelmet fordít eszközei támogatására, hogy bár javában folyik az Android 14-on alapuló One UI 6.0 tesztelése, hogy az év végéig bezárólag a legtöbb arra érdemes Galaxy megkapja, azért még nem feledkezett meg a régebbi eszközök köztes vagy utolsó frissítéseiről, ami a Galaxy Tab S7 és Tab S7+ esetében valószínűleg a végső, nagy szoftvercsomagot jelenti.

Az új hajlíthatókkal és táblagépekkel friss One UI is érkezett 5.1.1-es számozással és persze még Android 13-mal, és elhozott olyan gesztusvezérlési trükköket, mint a hidden pop-up, amely egy alkalmazás lebegőablakos megnyitását, majd oldalra való helyezését jelenti összecsukás nélkül, hogy egy mozdulattal, könnyen és gyorsan ismét hozzáférhessünk.

A two-handed drag & drop pedig lehetővé teszi elemek kijelölését és megragadását az egyik kézzel, miközben a másik megnyitja a tálcán azt az alkalmazást, ahova a tartalmakat mozgatni szeretnénk. Ez pedig kifejezetten hasznos lehet olyan méretes eszközökön, mint a Tab S7 sorozat, és ezekre is megindult a One UI 5.1.1 frissítés közzététele, amely persze régiótól és kiszereléstől függően többlépcsős és többhetes folyamat. Amíg a két alapmodell ezzel a nagy szoftvercsomaggal érhet a szoftvertámogatás végére, a Tab S7 FE még megkaphatja a One UI 6.0-t is.

Előzmények

Hirdetés