Telkó tagozat az IVSZ-ben


Szathmári Géza

Az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) közgyűlése Szathmári Gézát, a GTS-Datanet ügyvezető igazgatóját, az egy hete megalakult telkó tagozat vezetőjét a szervezet egyik alelnökévé választotta. Szathmári megbízatása két évre szól.

Noha az IVSZ-ben évek óta jelen vannak az infokommunikációs technológiai vállalkozások, a kommunikációban és tartalomszolgáltatásban utazó cégek problémái és ügyei korábban nem voltak tagozati szinten beemelve a szervezetbe. Ezért a szövetség telekommunikációs vállalatainak képviselői a múlt héten létrehozták az ún telkó tagozatot.

„Az IVSZ telkó tagozatának vezetőjeként és a szervezet alelnökeként egyik legfontosabb célom, hogy a kormányzat felismerje a távközlés fejlesztésének fontosságát, és a piaci szereplőkkel együtt küzdjön a digitális írástudatlanság felszámolásáért” – vázolta a célokat Szathmári. „Ennek feltétele, hogy a kormány felismerje felelősségét a széles sávú internetpenetráció növelésében” – tette hozzá.

Szathmári (40) 2001 óta a GTS-Datanet Távközlési Kft. ügyvezető igazgatója. Ezt megelőzően három éven keresztül dolgozott a GTS Central Europe lengyelországi leányvállalatánál operatív vezérigazgatóként. Korábban több évet töltött a GTS magyarországi leányvállalatánál, illetve annak elődjénél, a Montana Telecom Rt.-nél. A magyar és európai uniós távközlési törvények szakértője; a távközlési piacon szerzett tapasztalatai alapján több tanulmányt írt a telekommunikációs piac változásairól, meghatározó irányzatairól, technológiáiról, amelyet különböző külföldi és hazai szaklapokban publikált. 2003 óta az Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesületének az elnöke; munkájának eredményeként 2006-ban elnyerte a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét.

Hirdetés