Hirdetés

Telekom App Verseny: Order-Taker weben és mobilon is

Amikor a www.sikerfal.hu-n mazsolázgattam a Magyar Telekom által meghirdetett üzleti alkalmazások versenyének résztvevői közül, akkor botlottam bele az Order-Taker alkalmazásba. Nem kellett hozzá sok idő, hogy már a cég egyik illetékesével beszélgessek telefonon, akik beavatott abba, hogy miképpen épül fel a rendszer és miért volt szükség hozzá mobilos kliensre.

A történet rém egyszerűnek hangzik, pedig rengeteg szervezést és fejlesztést igényel. Van rengeteg nagykereskedés, akik különböző témákban utaznak, az Order-Taker rendszerén keresztül élelmiszert, italt, vegyiárut és irodaszert kínálhatnak. Amikor ezeket a sorokat írom, akkor nagyjából 80 beszállító van az adatbázisban. A másik oldalon pedig nyilvánvalóan ott ücsörögnek az ügyfelek, azok a cégek, kis- és középvállalkozások, éttermek, közértek, panziók, hotelek, akik nagy tételben rendelnének árucikkeket. Egy gyors regisztrációt követően, a céges adatok megadása után már rendelhetünk is, akár a webes felületet használjuk, akár az alkalmazást, a procedúra azzal indul, hogy a keresőbe begépeli az ember, hogy mire vágyik, én mondjuk a vodkával kezdtem, kaptam is egy sereg különböző kiszerelésű és márkájú italra ajánlatot. A kiválasztott termék kapcsán aztán látjuk egy táblázatban, hogy hol és mennyibe kerül, egy kattintás és máris a kosárban landol a megálmodott mennyiségű tétel. Ha a vodka mellé narancslé is szükséges, akkor lehet, hogy ezt egy másik beszállítónál fogjuk olcsóbban megtalálni, de egyetlen rendeléssel leadható mindkét igény.

Az Order-Taker a rendelést feldolgozza és kiközvetíti a megfelelő beszállítók számára. A fizetés nem az oldalon keresztül történik, ezt a megrendelő és a beszállító dolga egyeztetni. Van ugyanakkor lehetősége a megrendelőnek, hogy értékelje a szállítás gyorsaságát és minőségét, de egyelőre az Order-Takernél azt mondták, hogy bár még felfutó fázisban van a cég, de egyelőre minden olajozottan ment, ennek érdekében nagyon figyelnek arra, hogy csak olyan beszállítók kerüljenek bele a rendszerbe, amelyek megbízhatók.

Maga a rendszer viszonylag friss, három hónapja indult el élesben. A megrendelők nem csak azt látják, hogy hol és mi olcsó, hanem a korábbi megrendeléseikről, azok összegéről, mennyiségéről statisztikát is kínál nekik a felület. Bár a weboldalnak van mobilra optimalizált nézete, az Order-Takernél úgy gondolták, hogy egy natív alkalmazás sokkal szofisztikáltabb, többet nyújt, képes notifikálni igény szerint a megrendelőket és a beszállítókat is, grafikailag pedig rugalmasabb mozgásteret jelent a fejlesztők számára. Egyelőre még nem elérhető, de már nem kell sokat várni rá, ahogyan a nemzetközi terjeszkedésre sem, a cég azt tervezi, hogy először a spanyol piacon próbál szerencsét, később pedig további országokban is elindítják a szolgáltatást.

Azóta történt

Előzmények